Chili con carne

chiliennen.jpg

Paolan reseptejä on Sorsakeittiössä kokkailtu ennenkin ja tällä kertaa vuorossa olikin jälleen Pastanjauhajien kautta bongattu herkku. Sitä voisi melkein harkita Pastanjauhantaviikkoa, kun noita reseptejä tulee tuolta suunnasta varsin tiuhaan valmistettua. Pastanjauhajien versiossa tätä laitettiin kreppien väliin, mutta minulle maistuu ihan tällaisenaan.

Chili con carne
400 g jauhelihaa
purkki punaisia papuja
2 isoa sipulia
n. 1/2 l pilkottuja vihanneksia (esim. porkkanaa, kesäkurpitsaa, herkkusieniä, paprikaa)
maun mukaan valkosipulia murskana
1/2 tl kanelia
2 tl jeeraa
3-4 tl mietoa chilijauhetta
3 tl mustapippuria
2 rkl kuivattua basilikaa
2 cm pala tuoretta inkivääriä silppuna
2 pientä punaista chiliä silppuna
purkki paseerattua tomaattia
purkki tomaattipyrettä
2 (yrtti)liemikuutiota
(mustia oliiveja viipaleina)
(2 rkl punaista pestoa)
(tuoretta basilikaa ja/tai korianteria silppuna)

Paista jauheliha, sipulit ja pilkotut vihannekset. Lisää mausteet, paista hetken aikaa. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyre ja liemikuutiot, hauduta tunti-pari. Lisää nestettä jos chili ottaa kattilaan kiinni, mutta seos saa jäädä oikein sakeaksi. Lisää vähän ennen tarjoilua oliivit, pesto ja tuoreet yrtit. Tulisuutta voi säätää makunsa mukaan lisäämällä tai vähentämällä tuoreen chilin määrää.

chilivalmis.jpg

Sorsanpaistajan testikeittiössä on vuosien varrella kokeiltu yhtä sun toista chili con carnen ohjetta, mutta tämä kyllä vie voiton niistä kaikista. Erityisen kätevää on, kun tähän voi upottaa kaikki jääkaapista löytyvät jämäkasvikset, jotka muuten jäävät herkästi jääkaappiin pilaantumaan. Chili con carnen väsäämiseen saa uutta puhtia, kun kuuntelee taustalla The Real Groupin saman nimistä kappaletta. Silloin ei myöskään unohda niitä mausteita..

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *