Maa..ÄH Mausteiset kookosvanukkaat

uunissa.jpg

Armoitettu tyttöystäväni yllätti kerrankin positiivisesti (itse asiassa hän yllätti minut uudelleen positiivisesti, kun hankki minulle kauan kaipaamani tinapillitelineen. Myöhemmin hän tosin väitti, että kyseessä oli hammasharjateline, mutta väliäkös tuolla) lahjomalla minut kauan kaipaamillani vanukaskupeilla. Hän ei kuitenkaan ymmärtänyt olennaisinta. Vanukkaiden teossa tärkeintä ei ole ne kupit, vaan se polttotsydeemi paahtovanukkaiden tekemiseen. Ehkä minun täytyy ostaa se itse.

Ilman poltintakin pystyi kuitenkin joitain vanukkaita tekemään, joten testasimme Suuresta jälkiruokakirjasta (jos en muuten ole ennen kertonut, niin kirjassa on oikein oma osastonsa juustokakuille) löytynyttä kookosvanukkaiden reseptiä.

Mausteiset kookosvanukkaat

(8 annosta)

2 kanelitankoa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
2 tl kokonaisia mausteneilikoita
3 dl kermaa
2 ½ dl vettä
90 g fariinisokeria
2 3/4 dl kookosmaitoa
3 munaa kevyesti vatkattuna
2 keltuaista kevyesti vatkattuna

1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Pane kattilaan mausteet, kerma ja vesi, kuumenna kiehumispisteeseen, vähennä lämpö hyvin miedoksi ja anna mausteiden imeytyä nesteeseen 5 minuuttia. Lisää sokeri ja kookosmaito, nosta hieman lämpöä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.

2. Vatkaa kulhossa munat ja keltuaiset. Sekoita joukkoon mausteseos, siivilöi seos kannuun ja heitä pois kokonaiset mausteet. Kaada seos kahdeksaan 1 1/4 dl annosvuokaan. Pane ne uunivuokaan ja kaada siihen kuumaa vettä annosvuokien puoleenväliin asti. Paista 40-45 minuuttia, niin että ne hyytyvät. Vanukkaat eivät saa enää olla nestemäisiä, vaan niiden tulee hieman tutista kun vuokia liikutetaan. Nosta annosvuoat uunivuoasta. Tarjoa kuumina tai kylminä. Voit tarjota vanukkaat myös kermavaahdon ja paahdettujen kookossuikaleiden kanssa.

valmis1.jpg

Mehän ei jaksettu odottaa vanukkaiden jäähtymistä, joten söimme ne kuumana. Kylmänä olisi ehkä parempaa. Hyvin se meni näinkin. Varsinkin kun kermavaahto suli mukavasti vanukkaiden päälle. Vanukassarjaan lienee tulossa jatkoa lähitulevaisuudessa (laihdutuskuurin loputtua).

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

3 Responses

  1. tiv May 26, 2006 / 9:30 am

    Tinapilliteline? Ei liittyne ruokaharrastukseen?Vai onko mulla jäänyt huomaamatta joku uusi hieno megatrendi..

  2. tiv May 26, 2006 / 1:48 pm

    oho-täytyykin lukea tuota Japani-blogia tarkemmasti. Yhdessä vaiheessa elämääni kävin suht tiuhaan tahtiin Japanissa ja kaikki siinä maassa ja kulttuurissa kiehtoo ihan valtavasti. Taiko-rummut jäivät musiikista ekaks mieleen. Kun joskus olis aikaa ja rahaa ja rahaa, niin Japaniin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *