Maailman parhaat letut

taikina1.jpg

Nyt alkaa ehkä jo maailman paras kokea pientä inflaatiota, mutta täytyy vielä hehkuttaa näitä lettuja. Ne nimittäin ovat oikeasti maailman parhaita. Kiitokset reseptistä menevät englantilaiselle italialaishenkiselle suosikkikokillemme.

Ohukaiset jenkkityyliin

3 suurta munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 kukkurainen tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
hyppysellinen suolaa

1. Erottele munista valkuaiset yhteen ja keltuaiset toiseen kulhoon. Lisää keltuaisiin jauhot, leivinjauhe ja maito ja sekoita, kunnes saat tasaisen, paksun taikinan. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto nostellen taikinaan.

2. Lämmitä paistinpannu keskilämpöiseksi. Kaada hiukan taikinaa pannuun ja paista pari minuuttia, kunnes alapuoli alkaa näyttää ruskehtavalta ja kiinteältä. Ripottele tässä vaiheessa lätyn pintaan täyte, jos sellaista haluat (esim. pekonia, mustikoita, banaania, suklaata). Irrota lätty lastalla reunoista ja kiepauta ympäri. Paista toinenkin puoli kullanruskeaksi.

3. Tarjoa hillon, sokerin tms. kanssa.

lettu.jpg

Sanoinko jo, että nämä ovat maailman parhaita?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

3 Responses

  1. kaiser soze May 25, 2006 / 4:47 pm

    Auh, nyt tekis mieli lättyjä.

  2. cele May 25, 2006 / 11:07 pm

    Koskapa ei. Himoon auttaa laihdutuskuurin muistaminen.

  3. mecheff July 29, 2015 / 1:47 am

    todella raskaat koostumukseltaan, melkein kuin munakas ja maku on aika munamainen.. taikina ei ole juokseva ollenkaan . eika erikoiset letut kylläkin, sanoisin enemmänkin leipä kuin ohukainen..:) ihan syötäviä nämä oli mutta sanoisin että kaukana maailman parhaista…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *