Mustikka-tuplasuolamuffinit

Blogitapaamiseen vein salaattiainesten lisäksi muffineita. Ne ovat mukavia leivonnaisia, koska niitä on helppo tehdä kerralla suuriakin määriä. Tärkeintä muffineita tehdessä on muistaa, että jauhoja lisättäessä taikinaa pitää sekoittaa niin vähän kuin mahdollista. Näin vältetään liiallinen sitkon kehittyminen jolloin muffineista tulee kuohkeita ja pehmeitä eikä leipämäisen sitkeitä. Taikinaa ei tarvitse siis saada tasaiseksi, vaan jauhopaakkuja saa jäädä sekaan.

Variointi on myös mahdollista vaikka mihin suuntaan. Nyt vältin suklaa-addiktioni ja laitoin niiden sijaan mustikoita ja kaksinkertaisen annoksen suolaa. Jälkimmäisen tosin vahingossa. Muffinireseptini on peräisin Professional Bakingista.

ss14

Mustikkamuffinit

200 g suolatonta voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
200 g mustikoita

1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Vatkaa voi, sokerit ja suola kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen ja vatkaa välillä hyvin.

3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää jauhot ja maito erissä taikinaan niin, että lisää ensin neljäsosa jauhoista, sitten kolmasosa maidosta. Jatka näin kunnes kaikki aineet on lisätty. Sekoita vain sen verran, että aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet, älä yritä tehdä tasaista taikinaa.

4. Lisää lopuksi mustikat varovasti taikinaan.

5. Täytä muffinivuoat noin puolilleen tai kahteen kolmasosaan saakka. Paista 20-30 minuuttia, riippuen vuokien koosta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *