Savulohi-perunasalaatti

Olen aina dissannut perunasalaatteja, koska niistä tulee mieleen kaupan einessalaatit, joita aina syödään nakkien (joista tulee maha kipeäksi) kanssa uutena vuotena. Mutta viikko sitten pikkuveljeni ylioppilasjuhlissa oli tarjolla vähän erilaista perunasalaattia. Siitä jäi mieleen kolme ainesosaa: uudet perunat, savulohi ja punasipuli. Siispä päätin riskeerata koko blogimaineeni, arpoa loput komponentit ja painella miittiin kokeilemaan, josko jotain syömäkelpoista syntyisi.

Eikä se aivan pieleen kommenttien perusteella mennytkään. Tarkoitus oli laittaa joukkoon myös herneitä, mutta ne unohtuivat pakastimeen, eikä niitä nyt kovasti jäänyt kaipaamaankaan. Lisäksi tein kermaviilikastiketta, joka ei kyllä sekään ole mitenkään välttämätöntä.

Ohjeet ovat valitettavasti aika summittaisia, koska keskityin salaattia tehdessäni niin kovasti työkalunani toimineeseen sipuliperheen japanilaiseen kokkiveitseen. Veistä ei kuulemma ole teroitettu hankkimisen jälkeen, mutta se tuntui silti terävämmältä kuin muutaman kuukauden välein teroittamani Zwillingit. Taitaapa siis tuollainen mennä ostoslistalle, vaikka epäilemättä se onkin minun käsissäni ruosteessa kahden viikon käytön jälkeen.

ss9

Savulohi-perunasalaatti

500 g savulohta
750 g uusia perunoita (valitse pienehköjä)
1 punasipuli
1 rkl kapriksia
oliiviöljyä
puolikas sitruuna
vastarouhittua mustapippuria
tilliä

1. Pese ja halkaise perunat puoliksi ja keitä juuri ja juuri kypsäksi. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä.

2. Perkaa sillävälin lohi reilun kokoisiksi ruodottomiksi paloiksi ja leikkaa sipuli suikaleiksi.

3. Kun perunat ovat jäähtyneet, yhdistä ne lohien ja sipulin kanssa kulhossa.

3. Mausta oliiviöljyllä, sitruunamehulla, tillillä ja pippurilla maun mukaan.

ss10

Kermaviilikastike

purkki kermaviiliä
puolikas sitruuna
tilliä
vastarouhittua mustapippuria
suolaa

1. Mausta kermaviili muilla aineilla makusi mukaan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *