Perushampurilaiset

hamppi
Kuvassa ei puutikkuja.

Me syödään kolmea ruokalajia säännöllisesti parin viikon välein: pizzaa, kylmäsavulohipastaa ja hampurilaisia. Joskus aikojen alkuhämärissä olenkin postannut hampurilaisista, mutta meidän vakiohampparit eivät ole kyllä aivan noin valtavia.

Sämpylät sen sijaan teemme edelleen enemmän tai vähemmän saman reseptin mukaan. Silloin tällöin olen kokeillut kaikenlaisia jauhojenvaihtoja tuohon reseptiin nähden (tilkka ruisjauhoja sopii yllättävän hyvin..), mutta parhaat hampparisämpylät syntyvät kyllä tuolla jauhosekoituksella tai puhtaalla ydinvehnäjauholla. Tuoreet sämpylät ovatkin ehdottomasti herkullisten hampurilaisten välttämätön osa.

Pihvit taas maustamme nykyään hp-kastikkeella. Kokonaisuudessaan neljän pihvin reseptiin kuuluu 400 grammaa naudan paistijauhelihaa, puolikas sipuli pieneksi pilkottuna, kananmuna, muutamia lurauksia hp-pullosta ja suolaa ja pippuria. Ja hyviä ovat, etenkin parilapannulla paistettuna.

Muut täydellisten hampurilaisten komponentit ovat salaatti, tomaatti, cheddar-juusto, kurkkusalaatti, majoneesi, sinappi ja ketsuppi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *