Ilta-Sanomat kertoi tänään, että Reinin liha on saanut Paistinkääntäjien veljeskunnan tunnustuksen kolmantena helsinkiläisenä jälleenmyyjänä (Stockmannin ja Veijo Votkinin jälkeen). Perusteluina oli mm. että nauta on nauta vielä teurastuksenkin jälkeen, ja herkku siitä syntyy vasta taitavien lihaleikkaajien jäljiltä. Itse lisäisin listaan vielä taidokkaan kokin.
Tunnustuksen kunniaksi pitikin sitten käydä nappaamassa Reinin lihasta pala naudan etuselkää ja valmistaa siitä yhtä herkkuruuistani. Nimittäin silloin kun tuntuu, että maustehylly on kasvanut turhan suureksi, on intialainen ruoka paras valinta hyllyn tyhjennykseen. Intialaisen ruuan valmistuksen yksi sivuvaikutuksista on se, että vieno intialainen tuoksu valtaa vähintäänkin koko rappukäytävän muutamaksi päiväksi. Kukaan ei silti ole vielä tullut ihmettelemään keitä täällä oikein asuu. Madras-currysekoitusta saa myös ihan maustepurkkina etnisistä kaupoista, jos siltä tuntuu.
Madras-curry
1 kg naudan selkää tai lapaa
½ dl jauhettua korianteria
6 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
½ tl murskattua mustapippuria
1 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl suolaa
2 tl murskattua valkosipulia
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2-3 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl öljyä
1 pilkottu keskikokoinen sipuli
½ dl tomaattipyreetä
2 ½ dl lihalientä1. Poista lihasta ylimääräinen rasva ja jänteet. Leikkaa liha 2,5 x 2,5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
2. Sekoita korianteri, kumina, sinapinsiemenet, pippurit, chilijauhe, kurkuma, suola, valkosipuli ja inkivääri pienessä kulhossa. Lisää etikka ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
3. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää sipuli ja keitä keskilämmöllä pehmeäksi. Lisää maustetahna ja paista 1 minuutti. Lisää liha ja sekoita maustetahnaan. Lisää tomaattipyree ja lihaliemi. Keitä kannen alla 1 tunti 30 minuuttia, tai kunnes liha on kypsää.