Harissalla maustetut kanansiivet

kanat

Lauantaina iltapäivällä löysimme siis itsemme samasta bussista Äijäruokalan Arin, Kurpitsamoskan Marin sekä Kannat kattoon Raunan kanssa samasta bussista matkalla kohti Nummelaa ja Sillä sipuleiden uutta residenssiä. Perillekin selvittiin, vaikka ainut matkassa ollut kartta oli tippunut matkasta jo ennen bussiin astumista, ja paikalla meitä odotti isäntäväen lisäksi vielä Herkun ja koukun Jytis.

Illan ruokalajit ovat varsin mainiosti selostettuna Sillä sipulissa ja kuvia voi katsella vaikka edellisestä postauksesta, joten en selitä kaikkea uudestaan. Tässä kuitenkin harissalla maustettujen kanansiipien ohje.

harissa

Naturelleja kanansiipiä tuntuu olevan hieman vaikea löytää, mutta niitä löytyy ainakin Votkinsin tiskiltä asematunnelin s-marketissa tai Hakaniemen hallista. Harissaa puolestaan saa samaisesta s-marketista, stockalta, etnisistä kaupoista ja mahdollisesti muista isommista liikkeistä. Alkuperäisen reseptin mukaan tämän kanssa pitäisi vedellä myös lohkottuja veriappelsiineja, mutta niiden sesonki on keväisin, joten tällä kertaa jouduin tyytymään tavanomaisiin appelsiineihin.

Olen aina salaa pitänyt horneteista, ja näissä harissasiivissä on hieman samaa tulisuutta, mutta hieman erilainen luonne. Valmistaminen on hyvin helppoa. Tarvitset kanansiipiä, harissaa, oliiviöljyä sekä (veri)appelsiineja ja tomusokeria. Harissaan sekoitetaan oliiviöljyä, jolloin siitä muodostuu mukava maustetahna. Tätä tahnaa levitetään reilulla kädellä siiville, jotka lykätään tämän jälkeen kuumaan grilliin/uuniin kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet kauniin ruskean värin. Tällä välin appelsiini leikataan lohkoiksi, pyöritellään tomusokerissa ja heitetään loppupuolella grilliin (kunnes ne hieman tummuvat). Syödään heti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *