Lounassalaatteja?

salaatti

Jos on pahana tapana syödä kaikki illat Ben & Jerryn mainioita, mutta ei-niin-kevyitä jäätelöitä tynnyrikaupalla, niin lounaalla pitää keventää. Siispä kysyisinkin teiltä parhaita lounassalaattivinkkejä. Toivomuksissa olisi parin päivän säilyvyys (että voi tehdä parin päivän annoksen kerralla) sekä riittävä ravitsevuus ja proteiinipitoisuus. Muutoin salaatiksi kelpaa mikä vaan ruoka jonka voi laittaa purkkiin ja syödä sellaisenaan.

Yllä kuvassa harvinaisen hyvin onnistunut salaattikokeilu: pupunruokana jäävuorisalaattia, kurkkua ja tomaattia ja pihvinä suolattuja cashew-pähkinöitä, raejuustoa ja Votkinsin palvikinkkua ja mausteena oliiviöljyä ja inaus pippuria.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

4 Responses

 1. Anna April 28, 2009 / 6:23 pm

  Ihanan nakoista salaattia!

  Caesar-salaatti on melko ruokaisaa, silla siina on mukana leivanpalasia.

  Blogistani salaatit-kategoriasta loytyy ohje intialaiseen salaattiin, jossa ruokaisuutta tuo mungpavun ivut – todella rapea ja herkullinen salaatti.

  Mielenkiintoista olisi lukea muitakin vinkkeja…

 2. cele April 29, 2009 / 10:11 am

  Mielenkiintoinen tuo intialainen salaatti. Pitänee testata sitä lähitulevaisuudessa. Caesar-salaattiakaan en ole ikinä tehnyt.

 3. Vendaval May 12, 2009 / 4:25 pm

  Laita kikherneitä salaattiin. Ainakin säilyvät ja nälkä lähtee.

 4. Elena August 23, 2009 / 6:29 pm

  Salaatit säilyy paremmin, kun on rehuosasto ja täyteosasto erikseen, ts. tekee ämpärillisen säilyvää mössöä ja sekoittaa siihen sitten päivittäin tuoreet tomaatit ja vihersilput.

  Nizzalaista haluan aina mainostaa (perunaa, tonnikalaa, kananmunaa, vihreitä papuja, mustia oliiveita). Yks kirsti tekee sellaista, jossa on kikherneitä, aurinkokuivattuja tomaatteja ja rucolaa. Kidneypavut sopii myös vähän kaikkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *