Jamien pekonisalaatti

pekonit.jpg

Pekoniviikon reseptikavalkadi jatkuu. Polkkapossukin teki pekonistaan keittoa sekä jeesusteippimäisen hyvää tomaattilevitettä. Pastanjauhajien keittiössä syntyi, kuinkas muutenkaan, pastakastiketta. Myös Sun äitis kontribuoi pekoniviikkoa makaronilaatikon evolvoituneella pekoniversiolla. Täytyy kyllä sanoa, että tuo versio makaronilaatikosta näyttää juuri sellaiselta, jota nykypäivänä ei uskaltaisi kaiken maailman sydänsairauksien ja aivoinfarktien pelossa tehdä. Toista se oli ennen. Täytyy nyt joskus kokeilla kuitenkin. Aiemmin jäi myös bongaamatta Maurelitan pekonijambalaya, Ketun keittiön vihastuneet pennet sekä Soppaan (eh) pekonipannari.

Itse jatkoin pekoniviikkoa hieman kevyemmällä ruualla, jos nyt pekonista tehtyä salaattia voi kevyenä pitää. Herkullista se joka tapauksessa oli, ja sehän on pääasia. Resepti kaivettiin jostain Jamien kirjasta.

Lämmin pekoni-rucolasalaatti

2 punasipulia
8 pekoniviipaletta
4 timjaminoksaa
kourallinen pinjansiemeniä
4 isoa kourallista rucolaa
balsamicoa
oliiviöljyä

1. Kuori, ja leikkaa punasipulit kahdeksaan lohkoon. Paista pekonit rapeiksi, nosta ne pannulta odottamaan. Lisää pannuun oliiviöljyä ja paista timjaminoksia, pinjansiemeniä ja sipuleita noin 5 minuuttia, kunnes ne karamellisoituvat. Mausta suolalla.

2. Nosta joukkoon pekonit. Sekoittele hetken aikaa. Kumoa seos salaattikulhoon. Lisää sinne rucolat ja reilusti balsamicoa ja tarjoa heti. Voit lisätä lautasille muutaman parmesaanilastun.

salaatti1.jpg

Sorsakeittiössä aloitettiin myös siman käyttäminen. Käytimme simaamme perinteistä fariinisokeripurkin kyljestä löytyvää reseptiä, joten en nyt jaksa sitä tähän pastettaa. Kokeilin lisäksi laittaa joukkoon hitusen minttua, kun jossain nettiohjeessa niinkin oli tehty. Saa nähdä, mitä siitäkin seuraa.

sima.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

7 Responses

 1. Polkkapossu April 26, 2006 / 12:25 pm

  Simaan hieman tuoretta inkivääriä ja hyvää tulee.

 2. cele April 26, 2006 / 2:31 pm

  Ah, samassa ohjeessa vinkattiin myös tuoreen inkiväärin käyttöön, mutta minttua oli käsillä. 🙂

 3. Maurelita April 26, 2006 / 3:47 pm

  Kiitos maininnasta ; herkullinen aloite tämä pekoniviikko !

  Täällä kun ei fariinisokeripaketteja vilise, olen hakenut netin kautta moisen :

  http://www.u-blog.net/maurelita/article/resepti_sima

  Ei vielä itse testattu mutta saa kopstata ! Ite pitää muistaa hankkia se fariinisokeripaketti pelkästään ton reseptin takia ens lomalla…

  =P

 4. cele April 26, 2006 / 4:13 pm

  Tuo näyttää kutakuinkin fariinisokeripurkin reseptiltä puolta pienempänä. Joskus olisi kiva kokeilla tehdä sellaista muun maailman simaa. Sellaista, johon tulee hunajaa ja jota käytetään pitemmän aikaa. Taitaa kyllä olla tämä suomalainen versio hieman helppotekoisempaa.

 5. Sun äitis April 26, 2006 / 10:13 pm

  Ensimmäinen simani oli ikimuistoinen. Tai ainakin muistin sen niin pitkään kuin asuimme siinä raumalaisessa kaksiossa, jonka keittiön seinille tahmea töhnä levisi, kun simapullot räjähtivät! Simatahma on kuin joulukuusen neulaset: vaikke ne kuinka kuvittelisi siivonneensa tuoreeltaan, niin vielä vuosien päästä löytyy jäämiä.

  Tuo salaattiohje muuten oli hirmuisen houkutteleva!

 6. cele April 27, 2006 / 10:14 am

  Heh, ilmeisesti se ohjeen “älä laita korkkeja liian tiukkaan” -varoitus pitää ottaa tosissaan. 🙂

  Salaatti on tietenkin herkullista, sisältäähän sekin kaikki hyvyydet eli rucolaa, pinjansiemeniä ja pekonia.

 7. rami June 15, 2009 / 9:04 pm

  Mainio salaattiresepti. Punasipuli lähikaupasta finito ja eihän siellä ikinä mitään timjamia oo mutta ei se menoo haitannut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *