Penneä chilipekonitomaattikastikkeessa

Pekoniviikko on jo täysillä menossa. Aloitin viikon omalta osaltani suosikkipekoniruuastani. Siinä yhdistyvätkin kaikki hyvyydet, eli tomaatti, pekoni ja chili. Niin ja tietenkin penne. Tyttöystävänikin pitää tästä vaikkei pekonista niin välitäkään.

chilipasta.jpg

Penneä chilikastikkeessa

oliiviöljyä paistamiseen
1 hienonnettu iso sipuli
2 murskattua valkosipulin kynttä
150g pekoniviipaleita pieniksi paloiteltuna
1 chilipaprika
1 tlk tomattimurskaa
50-75g juustoa (pecorino/parmesaani)
pennepastaa
suolaa ja pippuria

1. Kuullota sipulit ja pekoni oliiviöljyssä.

2. Lisää chilit, tomaatit ja puolet juustosta. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.

3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.

4. Sekoita pastan joukkoon suurin osa kastikkeesta ja kaada loput päälle. Lisää loppu juusto päälle.

Tomaattipohjaisissa ruuissa on aina haastavinta se, että pitäisi malttaa odottaa tarpeeksi pitkään, että tomaatit ehtivät muhentua herkullisiksi. Tällä kertaa kastike oli sen verran makean tuntuinen, että mietin jo hetken, pistinkö sekaan kenties sokeria suolan sijaan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

4 Responses

 1. tiv April 25, 2006 / 11:45 am

  Koska minulla ei ole omaa blogia, annan käyttöösi pekoniviikkoon oman ehdottoman suosikkini:
  Pekonilla ja vuohenjuustolla maustettu kirjolohi
  600-800 g kirjolohen filettä
  mustapippuria, timjamia
  1 rasia notkeaa vuohenjuustoa
  ½ pkt pekonia
  Paloittele file neljään osaan.Suikaloi pekoni ja käristä pannussa.Mausta kala mustapippurilla ja timjamilla.Et tarvitse välttämättä suolaa,sillä juusto ja pekoni ovat suolaisia.Sivele kalan pintaan juusto.Ripottele pinnalle pekonisuikaleet.Nosta kalat uunivuokaan.Kypsennä paloja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes kala on juuri kypsää.

  Tämä ohje on Glorian Ruoka&Viini lehdestä nro 9/2002. Olen suosiolla hujauttanut lohelle suoraan koko paketin pekonia. Suolaa en ole koskaan laittanut lisäksi. Ainakaan minun lohipaloilleni ei 10 min paistoaika ole riittänyt, eli lisää sitten tarpeen mukaan. Ja jos pekonit tuntuvat menevän liian tummiksi, olen laittanut folion kalojen päälle loppupaistoajaksi. Tämä on niin helppo ja niiiiiin herkkua!! Olettaen tietystikin,että tykkää vuohenjuustosta. Ei sen puoleen, olen tehnyt tämän fetajuustoonkin ja hyvää oli!! Alkuperäisessä reseptissä oli lohen seuraksi rustattu vielä hernesose ja punajuuriletut. En ole koskaan niitä laittanut, vaan säveltänyt sitten lisukkeet salaatista, juuresmuussiin ja uuniperunoihin. Jos joku nuo lisukkeen reseptit haluaa, laitan ne kyllä tänne mieluusti!

 2. tiv April 25, 2006 / 11:55 am

  Dippausta suorastaan kerjää Hesarista nappaamani pekoni-sipulidippi:
  4 dl kermaviiliä, 8 rapsakaksi paistettua ja pilkottua pekonisiivua, 1 valkosipulinkynsi, nippu ruohosipulia.
  Sekoita jäähtyneet pekonit ja ruohosipulisilppu kermaviiliin (jätä molempia vähän koristeeksi).Murskaa valkkari joukkoon ja sekoita tasaiseksi.Koristesilput päälle ja vähintään tunniksi jääkaappiin maustumaan.

 3. Polkkapossu April 25, 2006 / 12:07 pm

  Loistavaa Tiv. Enpä olisi heti lähtenyt yhdistämään lohta ja pekonia, mutta koska mukana on vuohenjuustoa pitänee reseptiä varmaan kokeilla.

 4. cele April 25, 2006 / 1:47 pm

  Kieltämättä herkullisen tuntuinen resepti. Pekoniviikko on jo nyt tuottanut monia ainakin itselle uusia tapoja laittaa pekonia. Tästä se suomalainen pekonikulttuuri lähtee nousuun. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *