Kermainen parsapasta

Nyt olen iskenyt kyllä blogitaantumaan: ennen tänne vain ei ilmestynyt uusia postauksia juuri koskaan, nyt niitä on alkanut hävitä.. 😀

Mutta vastaiskuksi tämän päivän pasta onnistui kerrassaan mainiosti. Parsakausi ei ole oikein koskaan minuun saakka iskenyt. Viime vuonna taisin jotain kokeilla, mutta epäonnistuin surkeasti. Nyt kuitenkin tilattiin tagliatellea ja parsaa kermakastikkeessa ja ohjekin etsittiin Suuresta pastakirjasta puolestani. Kauppareissukin tuli tehtyä ilman minun kontribuutiota. Minulle jäi siis helpoin homma, eli ruuan toteutus. Vesi kiehumaan, sen lämmetessä esivalmistelut ja kastikkeen pyöräytys pastan keittoaikana. Alle 20 minuutissa pöytään. On se elämä helppoa.

Tagliatellea parsan ja tuoreiden yrttien kera

6 annosta

500 g tagliatellea
155 g parsan versoja
40 g voita
1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa (meitsi vähintään tuplasi yrttien määrän)
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
3 dl kuohukermaa
1 1/4 dl vastaraastettua parmesaania tai pecorinoa
suolaa ja pippuria

1. Keitä pasta pasta runsaassa, voimakkaasti kiehuvassa suolatussa vedessä al dente. Valuta ja kaada takaisin kattilaan.

2. Leikkaa pastan kiehuessa parsan versot pieniksi paloiksi. Kuumenna voi keskikokoisessa pannussa, lisää parsat ja hämmennä keskilämmöllä 2 minuuttia tai juuri ja juuri kypsiksi. Lisää persilja ja basilika, kerma, sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Keitä 2 minuuttia.

3. Lisää raastettu parmesaani kattilaan ja sekoita hyvin. Kun se on sekoitettu kunnolla, lisää se kattilaan lämpimän pastan joukkoon ja sekoita kevyesti niin, että ainekset leviävät tasaisesti. Tarjoa heti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *