Kasvissyöjän pekonirisotto

Huomasin, että edellisestä pekonipostauksesta on jo niin kauan aikaa, että eihän tässä kehtaa enää pian nimittää itseään pekonibloggaajaksi ellei asialle tee jotain. Pitkä pekonitauko näkyikin reseptivalinnassa. Tämä on meinaan melkoisen vinksahtanut pekonireseptiksi. Pointti ei nyt ole siinä, että tämä olisi kasvissyöjän lopullisesti pek..lihansyöjäksi muuttava ruoka, vaan että jos kasvissyöjän pitäisi tehdä pekoniruokaa (toisille) niin tällaista siitä varmaan tulisi. Vihreää kuin pupun iltapala.

Ihan hyvää, siitä huolimatta. Pekonia ei saa pilattua edes herneillä. Ainiin, tämä on Sikapossu-kirjasta. Ja minähän en koristellut pekoninpaloilla kun ne sivuun jätetyt pekoninpalat tuli syötyä risotonpyörittelyn ohella. Toiset vahtii risottoa punaviinin voimalla, minä pekonin.

(Edellisessäkin pekonirisotossa oli sikana vihreää…)

pekonirisotto.jpg

Pekonirisotto

1 l kasvislientä
500 g pakasteherneitä
1 sipuli
150 g pekonia
oliiviöljyä
300-400 g arborioriisiä
50 g parmesaaniraastetta
suolaa

Kiehauta kasvisliemi ja kypsennä puolet herneistä pehmeiksi. Kaada liemi ja herneet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Silppua sipuli. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi.

Laita kattilaan öljy ja ruskista pekonisilppu siinä. Siirrä noin kolmannes syrjään. Lisää sipuli ja freesaa se. Laita riisi kattilaan ja kuullota sitäkin. Lisää kuumaa kasvis-hernelientä aina, kun seos paksunee. Kaada loppuvaiheessa joukkoon loput herneet.

Lisää viimeiseksi parmesaaniraaste ja anna hetki muhia. Tarjolle pantaessa korista risotto lopulla pekonilla.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *