Lammaskorma

Ruokahaasteääniä on tähän mennessä tullut melko harvakseltaan, joten nyt vaan kaikki rohkeasti äänestämään. Peli on kaikkea muuta kuin ratkennut.

Sorsakeittiössä on kuitenkin ehditty jännitykseltä myös kokkaamaan. Suunnitelmissa on julistaa tämä vuosi lampaan vuodeksi. Lammasta on nimittäin tullut laitettua melko harvakseltaan, mutta nyt olen löytänyt Reinin lihan (ylläri) lammasvalikoimat, joten määrä lienee kasvamassa jatkossa. Lammasresepteistäkin löytyy melkoisesti valinnanvaraa kun niitä ei ole pahemmin tullut kokeiltua aiemmin.

Tällä kertaa testivuorossa oli lammaskorma Easy Indian -kirjasta.

korma.jpg

Lammaskorma

2,5 cm tuoretta inkivääriä kuorittuna ja palastettuna
4 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2,5 cm pätkä kanelitankoa
3 neilikkaa
2 laakerinlehteä
3 kokonaista kardemummaa murskattuna
hyppysellinen fenkolinsiemeniä
2 sipulia silputtuna
1 tl korianteria
1/4 tl kurkumaa
½ tl chiliä
2 tl tomaattipyreetä
500 g luutonta lammasta kuutioina
hyppysellinen kokonaisia mustapippureita
40 g cashewpähkinöitä
1 rkl korianterinlehtiä
kourallinen paahdettuja cashewpähkinöitä tarjoiluun

1. Murskaa valkosipuli ja inkivääri voldemorttelissa tahnaksi. Lämmitä öljy pannussa tai wokissa. Lisää kanelitanko, neilikat, laakerinlehti, kardemumma, fenkolinsiemenet ja sipuli ja ruskista 5 minuttia tai kunnes sipulit ovat pehmeitä.

2. Lisää inkivääri-valkosipulitahna, korianteri, kurkuma, chili ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää lammas ja pippurit. Lisää 1,5 dl vettä. Peitä kannella ja kiehuta kevyesti 30 minuuttia tai kunnes lammas on pehmeää.

3. Murskaa sillävälin cashewpähkinät morttelissa. Lisää hiukan vettä, jotta saat pehmeää tahnaa. Kun lammas on kypsee, lisää pähkinät ja keitä 3 minuuttia. Tarjoa korianterinlehdillä ja paahdetuilla cashewpähkinöillä koristeltuna.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

5 Responses

 1. Välispiikki February 23, 2007 / 1:46 pm

  Hakaniemen hallissa Reinin lihan oikeanpuoleiselta (Hämeentieltä katsottuna) vierustiskiltä saa helkkarin hyvää ahvenanmaalaista lammasta. Jätkien valmiiksi marinoimat kyljykset ovat kertakaikkiaan loistavia! Heillä on myös usein kaupan lampaan maksaa, jonka maku on ihanan mieto. Suosittelen silloin tällöin kääntämään seljän Reinin lihalle ja vierailemaan Hakkaraisella!

 2. deinin February 23, 2007 / 2:40 pm

  Meilläkin on vastikään innostuttu lampaasta. Ensin oli lammaspaistia (*kröhöm* ehkä parempi jos sen kokemuksen unohtaa) ja sitten intouduin tekemään kiinalaisiin uudenvuodenjuhliin lammaskastiketta (ihan tajuttoman hyvää oli, vaikkakin koko huusholli haisi lampaalle pari tuntia).

 3. cele February 25, 2007 / 10:37 pm

  Välis: En kyllä ihan herkästi käännä selkääni Reinin lihalle, mutta ehkä tuota pitää harkita. Ainakin jos kyljyksiä tekee mieli.

  deinin: Tuo lammaskastike näyttää kyllä varsin syötävältä. Pitääpä kokeilla joskus.

 4. Tyhmää March 9, 2007 / 7:53 pm

  MITEN VOIT OLLA NOIN SYDÄMETÖN? LAMPAAT OVAT IHANIA :'(

 5. Sara October 11, 2010 / 8:09 pm

  ihana, teki mieli lähteä saman tien vääntämään pihapelejä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *