Helmikuun ruokahaaste, äänestys

Helmikuun ruokahaasteen osallistumisaika on kulunut umpeen ja on aika esitellä ehdokkaat. Niitä tulikin hienoon missikisahenkeen tasan kymmenen kappaletta. Varsin sopiva määrä ensimmäiselle ruokahaasteelle. Tässä siis ruokablogimaailman kauneimmat, satunnaisessa järjestyksessä:

Miss…punasipuliehdokas numero yksi on MissJennyn ihan paras katkarapusalaatti, joka sisältää katkarapujen ja punasipulin lisäksi muunmuassa cashewpähkinöitä, chilejä sekä limeä.

Toinen ehdokas, Suolaa&Pippuria-blogin juustoinen broileripiiras, luottaa puolestaan kanan autuaaksitekevään voimaan. Syökää kanaa, sanoi possukin mäkkärin mainoksessa…

…josta pääsemmekin luontevasti kolmanteen ehdokkaaseen, eli Polkkapossun keimailijan salaattiin, joka sisältää myös juustoa fetan muodossa, mutta luottaa muuten kasviksiin ja hedelmiin, mm. verigreippiin ja avocadoon.

Juusto todellakin vaikuttaa kuukauden kantavalta voimalta, sillä myös neljäs ehdokas, Johannan punasipuli-mangosalsa halloumialle sisältää sitä. Hedelmäainesosana Johannalla mango.

Valitettavasti joudummekin odottamaan viidenteen ehdokkaaseen, eli Välipalan haastepizzaan, saakka ennen pekonin astumista lavalle. Tosin myös tässä juustot näyttelevät merkittävää osaa.

Kuudes ehdokas, eli Pastanjauhajien cheddarilla ja punasipulilla täytetyt uuniperunat taas luottaa nimensä mukaisesti cheddariin, punasipuliin ja uuniperunoihin. Pekonikortti valitettavasti käytettiin kommenteissa.

Seitsemäntenä ehdokkaana helmikuun ruokahaasteen voitosta kamppailee Liemessä-blogin parmesaanilumpeet, jotka sisältävät, ehkä jo tässä vaiheessa vähemmän yllättäen, juustoa. Tässä ehdokkaassa punasipuli edustaa varmastikin suurinta pitoisuutta lopputuotteessa, mitattiinpa sitä millä tavalla tahansa.

Viime hetkellä kisaan ilmoittautui ehdokas numero kahdeksan, eli Jytiilin kana-wokki, joka lyö pöytään ensimmäisen pupunpaistajan vippaskonsteista. Ehkäpä tällä valloitetaan ruokahaaste?

Yhdeksäskin ehdokas, Keittokomerossa-blogin lampaankare minttukastikkeella tuo peliin uutena raaka-aineena lampaan (vippaskonstien ohella). Punasipulia on käytetty sekä marinadissa että kastikkeessa.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, on kymmenes ehdokas, Pakkopullan kolmen p:n piiras, jossa ei ole vaikea arvata, mitä yksi näistä kirjaimista tarkoittaa (siis punasipulin lisäksi). Pakkopullan perheessäkin oli havaittu pekonin taianomainen vaikutus punasipulin makuun.

Tässä siis ehdokkaat tämän kuukauden ruokahaasteen voittajaksi ja samalla ensi kuun ruokahaasteen pitäjäksi. Äänestysaika alkaa välittömästi ja äänestys tapahtuu mailitse osoitteeseen sorsanpaistaja at gmail piste com. Kuka tahansa voi äänestää (ei tarvitse olla blogia) ja äänestysaikaa on sunnuntain viimeiselle minuutille saakka. Maanantaina julistan joko voittajan, tai toisen kierroksen ehdokkaat, riippuen äänestyksen tuloksesta.

Jo tässä vaiheessa voi esittää kommentteja niin haasteruuista kuin kilpailun järjestelyistä ja aiheesta ylipäänsä. Itse olen melkoisen tyytyväinen kilpailun satoon. Kaikki ehdokkaat poikkeavat selvästi toisistaan ja eri raaka-aineitakin on käytetty melkoisesti. Ja omaa luokkaansa on tietenkin juustojen määrä. Punasipuli tuntuu sopivan niin vuohenjuuston, mozzarellan, parmesaanin, cheddarin, fetan, tuorejuuston, aurajuuston kuin halloumiankin kanssa. Ainoana miinuksena on toki pekonin jääminen melko pieneen rooliin…

Mutta, kansa päättää.

EDIT: sähköpostiosoite oli väärin noin klo 01:30 saakka.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

5 Responses

 1. Tapio Kosonen February 23, 2007 / 7:43 pm

  Kyllähän toi Välipalan haastepizza jollain lailla kiihotti. Äänestän siis sitä!

 2. Baba February 23, 2007 / 11:25 pm

  Helppo. Välipalan Haastepizza on sekä innovatiivinen että sisältää merkittävässä määrin pääraaka-ainetta, punasipulia. Sai kaikista ohjeista ylivoimaisesti eniten aikaan Pavlov-reaktiota.

  Rakastan ruuanlaittoa, mutta pizzaa en ole koskaan tehnyt itse kun mielestäni kunnon uuni puuttuu; tätä aion kuitenkin ehdottomasti testata.

 3. Gringa February 24, 2007 / 1:50 pm

  Ääneni menee Liemessä -blogin parmesaanilumpeille.

 4. TiV February 24, 2007 / 2:00 pm

  Välipalan Haastepizza. Kyllä.

 5. Rissu March 16, 2007 / 3:20 pm

  Väntahåll!!!
  Mä en oo kerenny tekemään noista ku vasta 6 ekaa ja nyt on maha jo ihan täynnä!

  Kyl toi MissJennyn katkisjudanssi pöhistelee eniten meikäläisen puskia. Voikohan noi cashewpähkinät korvata Pekanpähkinöillä? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *