Riistakäristys

Tämän (tai viime) viikon suuri blogitapahtuma on Perässähiihtäjän paluu. Unto Hämäläisen presidentinvaaliblogi oli loistava, joten toivottavasti sama taso jatkuu nyt myös eduskuntavaaleissa.

Sen kunniaksi olikin hyvä tehdä poronkäristystä vähän isommallekin joukolle. Kokeilin tätä jo kerran syksyllä (silloin saksanhirvestä, en kyllä huomannut juurikaan eroa), mutta silloin jäi kuvat ottamatta, joten oli aika uudelle kierrokselle. Resepti perustuu pääosin tähän reseptiin, mutta muutin sitä hieman muiden googlen kertomien käristysreseptien perusteella. Katajanmarjat toimivat tässä aika loistavasti, kannattaa kokeilla.

karistys.jpg

Riistakäristys

800 g käristyslihaa (poro/saksanhirvi)
300 g pekonia
2 isoa sipulia
5 dl vahvaa lihalientä (käytin kaksi kuutiota)
1 dl tummaa lagerolutta
mustapippuria
muutama katajanmarja murskattuna
timjamia

1. Käristä lihat ja sipuli kasarissa. Lisää mausteet ja kaada päälle lihaliemi ja olut. Hauduta pienellä lämmöllä ainakin pari tuntia tai kunnes liha miltei hajoaa.

2. Tarjoa perunamuusin ja puolukkasurvoksen kera.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *