Suuri riisikeittokirja (lastenhuoneen riisivanukas)

zzrice_8801.jpg

Kuvittelin pärjääväni loppuvuoden ilman uusia keittokirjoja. Edellisestä ostoksesta olikin jo yhtä pitkään kuin hulluista päivistä, joten ihmekös tuo, etten voinut vastustaa kiusausta. Ylläoleva keittokirja nimittäin odotteli kaupassa ostajaansa. Minulla on entuudestaan hieman ristiriitainen suhtautuminen kyseiseen keittokirjasarjaan (suomennettuinahan nuo ovat niitä Suuria sitäjatätäjatuota keittokirjoja). Aasialainen keittokirja on suosikkini ja siitä tuleekin tehtyä ruokaa ehkä useammin kuin mistään toisesta keittokirjastani. Muissa omistamissani sarjan osissa (pasta, jälkiruoka ja kala&äyriäiset) ongelma on hieman reseptien tasalaatuisuuden puute. Reseptejä on kyllä valtavasti, mutta kirjat toimisivat paremmin, jos huonompi puolisko (oman makuni mukaan, tietysti) olisi jätetty pois.

Nyt kun vastaan osui riisiaiheinen teos, en lievästi riisiaddiktoituneena sorsankäristäjänä voinut olla teosta ostamatta. Se nimittäin vaikutti erittäin monipuoliselta kirjalta. Etenkin ihastuin erilaisten perusriisiruokien (risotot, sushit, paellat, itämaiset maittain…) esittelyaukeamiin. Harvemmin tätä kaikkea näkee esitettävän samassa teoksessa. Etenkin kun riisin keittäminen ei ole aivan niin suoraviivaista, kuin voisi kuvitella… Myös alun lajike-esittelyt olivat loistavia.

Itse resepteistä en sitten osaa vielä paljon sanoa. Ensimmäisenä testiin joutui makea versio riisipuurosta. Kyseinen ruoka tekikin kauppansa, erityisesti tyttöystäväni piti siitä. Hän on kyllä hulluna tavalliseenkin riisipuuroon. Ja tsuru maihin. Ja riisiin noin ylipäänsäkin.

Lastenhuoneen riisivanukas

2 dl lyhytjyväistä tai arborioriisiä (käytin ihan risellaa)
1 l täysmaitoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
reilu 1 dl kermaa

1. Huuhtele riisiä, kunnes läpivirtaava vesi on kirkasta. Kuivaa hyvin ja pane kattilaan maidon ja sokereiden kera.

2. Kuumenna kiehuvaksi usein sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia tai kunnes puuro on paksua ja kermaista. Sekoita välillä.

3. Poista kattila levyltä ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Lisää kerma, sekoita ja tarjoa lämpimänä.

Kuvaa en valitettavasti ehtinyt ottaa, ennen kuin kaikki ruoka oli kadonnut erään suihin. Riisipuurolta se näytti…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *