Hullujen päivien ahvenfileet

vaaka.jpg

Hullut päivät olivat ja menivät, mutta nyt sorsakeittiössä on uusi hieno vaaka. Mietin vähän, että kehtaanko kertoa noita vaa’an antamia arvoja, kun nauratte sen jälkeen kesäisen laihdutuskuurini pellolle. Vaa’an mukaan minussa on nimittäin 13,2% rasvaa, 59,8% nesteitä ja lihasmassaa 45,6%. Sitä en vielä ole ihan käsittänyt, että miten noista tulee yhteensä melkein 120% eikä kai esimerkiksi luut kuulu noista mihinkään ryhmään. Vesimäärän uskoisin olevan melko lähellä oikeaa (tai normaalia) mutta ei kai noita lihaksia voi noin hirvittävästi olla? Tai sitten lihasmassaan sisältyy myös lihasten sisältämä vesi tai jotain muuta hämärää.

Vaa’assa oli kuitenkin sellainen hieno ominaisuus, että se talletti nuo alkuarvoni, joten ensi kerralla näen absoluuttisten arvojeni lisäksi muutoksen alkuperäisiin. Lisäksi vaaka kertoo suosituksen, miten arvoja kannattaisi pyrkiä kehittämään.

Hulluilta päiviltä sai myös varsin edullisia ahvenfileitä. Pyysin kalatiskiltä kaksisataa grammaa ahvenia ja mietin, olisiko pitänyt sanoa parisataa, kun eihän se niin tarkkaa ole. Mutta mitä vielä. Tomera täti lätkäsi fileet vaa’alle ja eikös lukema ollut tasan 200 grammaa. Ahvenet sitten tuli syödyksi ihan yksinkertaisesti paistettuna.

ahven.jpg

Paistettua ahventa

ahvenfileitä
suolaa, pippuria
limeä tai sitruunaa
oliiviöljyä paistamiseen

Paista fileitä pannulla oliiviöljyssä pari minuuttia (kunnes saavat hieman väriä) molemmin puolin. Lisää toista puolta paistettaessa mausteet. Nauti välittömästi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *