Tonnikalaa soijassa

Pahoittelen viimeaikaisia haamupäivityksiä, ne johtunevat tuon ruokablogilistani päivityksistä, mutta ongelman pitäisi poistua tämän merkinnän jälkeen, kun kyseinen postaus tippuu rss-streamista.

Polkkapossun neuvosta ostin jokin aika sitten Valintatalosta halpaa tonnikalaa. Yritin etsiskellä uusia kypsennystapoja sille hiljakkoin ostamastani Suuresta kala- ja äyriäisruokakirjasta (sarja täydentyy), mutta aika vähissä olivat vaihtoehdot. Päädyin sitten tällaiseen hunaja(soija)marinoituun versioon, vaikka olen hieman allerginen hurjille soijamäärille. Ehkä alan kuitenkin vähitellen tottua soijankin makuun, kun se ei tässä enää aivan valtavasti häirinnyt makuelämystä. Tai ehkä se johtui lisäkkeeksi keittämästäni tsuru maista.

(kuva tulee myöhemmin)

Hunajamarinoidut tonnikalakyljykset

4 tonnikalakyljystä
10 cm pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja leikattuna suikaleiksi
2 kevätsipulia ohuelti viipaloituna
2 rkl hunajaa
2 rkl balsamicoa
1 1/4 dl vähäsuolaista soijakastiketta

1. Pane tonnikala, inkivääri ja kevätsipuli matalaan astiaan.

2. Sekoita pienessä kulhossa hunaja, viinietikka ja soijakastike. Kaada seos kaloille ja kääntele kaloja niin, että ne peittyvät marinadiin. Pane astia peitettynä jääkaappiin tunniksi.

3. Kuumenna hiiligrilli (tai pannu). Grillaa kyljyksiä molemmilta puolilta 3-4 minuuttia tai kunnes ne ovat mielestäsi sopivan kypsiä. Kypsennysaika riippuu kalojen paksuudesta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *