Osso bucco porosta ja milanolainen risotto

Potkan olisin mieluusti nähnyt porotilauksessa yhdessä kappaleessa, mutta kun se tuli kiekkoina, piti siitä tietenkin tehdä osso buccoa eli reikäluuta. Olen joskus kerran kokeillut tehdä osso buccoa naudasta, mutta alkuperäistä vasikkaa en ole kokeillut koskaan. Se nautakokeilukaan ei tainnut mitenkään erityisen hienosti mennä, koska siitä ei täältä löydy mitään todisteita.

Meillä liha meni osittain palasiksi haudutuksen aikana. Reseptissä käsketään leikata viillot kalvoon lihan käpristymisen estämiseksi, mutta taisin leikata vähän turhan ronskisti, kun kalvo ei enää sitonut lihaa kiekkoon. Muutoin toteutus oli juuri niin helppo kuin pataruualta odottaakin. Resepti kunnioitti myös hyvin raaka-aineen omaa makua.

Lisäkkeeksi suositeltiin metsäsienirisottoa, mutta koska sienikausi ei juuri nyt ole ihan parhaimmillaan, teimme sen sijaan perinteistä osso buccon lisäkettä, eli milanolaista risottoa, tämän reseptin mukaan ja se toimikin oikein mainiosti.

Osso bucco porosta

poron potkakiekkoja
4 tomaattia
1 porkkana
1 rkl tomaattipyreetä
1/2 valkosipuli
1 pieni pasternakka
1 pieni pala selleriä
3 laakerinlehteä
5 timjaminoksaa
1/2 nippua lehtipersiljaa
2 litraa vettä
suolaa ja pippuria

1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi. Tee viilto kunkin potkakiekon ulkoreunassa olevaan kalvoon, jottei potka kypsennettäessä käpristy kupiksi.

2. Kuori ja pilko kasvikset paloiksi.

3. Kuumenna kattila ja kuullota kasviksia ja tomaattipyreetä tilkassa öljyä.

4. Lisää vesi sekä mausteet. Keitä lientä, kunnes siitä on noin puolet jäljellä.

5. Asettele potkakiekot uunivuokaan ja kaada kuuma liemi päälle.

6. Peitä vuoka foliolla ja hauduta uunissa potkat kypsiksi noin 3 tuntia.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

6 Responses

 1. Minna March 12, 2012 / 11:08 pm

  Meillekin on jo monta vuotta tullut paloiteltu poro syksyisin pakkaseen ei tosin deliporosta. Onnistuu muuten herkullisesti myös perinteisellä osso buccon ohjeella porostakin.

 2. cele March 15, 2012 / 11:12 pm

  Näin varmasti on. Poro tuntuu toimivan kaikenlaisissa resepteissä, joissa sen makua ei peitetä turhalla kikkailulla.

 3. Tina July 27, 2016 / 11:36 am

  Chick Peas. I tried rosiatng them. I set the timer wrong and WOW, they burn quick and stunk up the house. The second time I tried it, burnt them again. FAIL. I have decided I am not meant to have crunchy, yummy chick peas.

 4. http://www./ December 30, 2016 / 6:16 am

  Jerry –I think Gonzo worried too much about chemistry(i.e making Harvey happy). Willard should just play the guys that deserve the playing time — The competetion should be good for the team.As for RU, before making them the favorites for the Big East in 2011, lets make sure the kids all get into to schoool and are as good as the experts say. I hope Rice does not turn out to be like Gonzo, good with lesser players but unable to rise to the next level with the big boys.P.S. How is fatherhood? Is the kid toilet trained yet?

 5. sleep number bed discounts March 30, 2017 / 9:03 pm

  paddock in the center of the facility, fans can check out the offerings of dozens of vendors, catch Jason Britton Team No Limit Stunt Shows and take part in the always amazing M1 Saturday Night Fan

 6. I am sorry for John’s family. It is really tough losing a kid, let alone losing him on New Year’s Eve, which is supposed to be a happy occasion. I believe everything happens for a reason. Till then, God bless the child and I hope he’s happy wherever he is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *