Kaura-suklaakeksit

Söin viime viikolla kaupan kaura-suklaakeksejä, jotka olivat yllättävän hyviä teollisiksi kekseiksi. Siitä sain idean tehdä itsekin kaurakeksejä. Hain cookie-tyyppistä reseptiä, jossa keksit ovat isoja, sisältä pehmeitä ja reunoilta rapeita. Paistoin omani vielä melko tummiksi, koska näin reunoista tuli mahtavan rapeita ja keskusta silti vielä hieman pehmeä. Hae oma preferenssisi kokeilemalla. Näitä tekee helposti vaikka viidellekymmenelle.

Klassinen kaurakeksi sisältäisi ilmeisesti rusinoita, mutta me heivattiin rusinat hiiteen ja laitettiin sen sijaan suklaata. Sitä ei saa kuitenkaan laittaa liikaa, jottei kauran maku peity. (Jos haluaa laittaa paljon suklaata, suosittelen näitä.) Keksit tein mukaillen tätä reseptiä.

Kaura-suklaakeksit

(noin 40)

250 g voita
2½ dl tummaa sokeria
2½ dl sokeria
2 isoa munaa
2 rkl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
6 dl vehnähiutaleita
175 g suklaata rouhittuna

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Vispaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja lopuksi maito.

2. Sekoita leivinjauhe, ruokasooda ja suola jauhoihin ja lisää jauhot, hiutaleet ja suklaa voisokerivaahtoon. Sekoita käsin ja niin vähän kuin mahdollista.

3. Tee taikinasta pieniä palloja pellille ja paista noin 11 minuuttia, tai kunnes kultaisen ruskeita.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

  1. Miia Kauppi November 16, 2011 / 12:37 pm

    Heipsan!
    Törmäsin reseptisivustoosi ja haluaisin ehdottaa pienimuotoista yhteistyötä sivustojemme välillä. Ottaisitko ystävällisesti yhteyttä sähköpostitse niin kerron lisää! Terveisin, Miia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *