Peruslauantai

“Peruslauantai”, totesivat ruokabloggaajat ympärilläni, kun laseihin kaadettiin puolen päivän maissa kaksin käsin samppanjaa. Tällä kertaa meitä oli saapunut ennätysrunsaslukuinen joukko, kolmisenkymmentä, Helkan keittiöön maistelemaan samppanjaa, ruokaa laittamaan ja tuotoksiamme (muiden keittiön antimien ohella) maistelemaan.

Lauantaista voi lukea ainakin Kulinaarimurulasta, Sillä sipulista ja Pumpkin Jamista, joten tässä vain pintaraapaisu.

Muiden ruokabloggaajien tapaamisen lisäksi minut houkutteli paikalle erityisesti Essi Avellanin pitämä samppanjatasting, meillä kun ei samppanja varsinaisesti kuulu ihan perusjuomavalikoimaan. Lisäksi itse luento oli mielenkiintoinen johdatus aiheeseen. Essin ote asiaan oli mukavan rento, eikä siinä ollut lainkaan “minä olen suuri viiniasiantuntija”-henkeä, vaikka asiatietämys luonnollisesti olikin kohdallaan.

Ruokien kokkaaminen toisten ruokabloggaajien kanssa oli myös hillittömän hauskaa, joskin 30 samassa tilassa toimivan kokkaajan johdosta myös varsin sekavaa puuhaa kun kaikki halusivat päästä samaan aikaan sen saman sokeripussin kimppuun. Kokkailimme noin viiden hengen porukoissa ja kun liesiä oli vain kaksi ja leikkuulautoja yksi ryhmää kohden, tietynlaista priorisointia piti harjoittaa. Ja muistaa, että Merituulin levyä ei sovi säätää, se on juuri oikeilla säädöillä.

Ilmeisesti osoittauduimme kuitenkin kelvollisiksi keittäjiksi, koska ruuanvalmistukseen käytetystä ajasta kului vain reilut puolet ennen kuin kaikki oli jo valmiina, ja illalla nautitut ruuat olivat kovasti samanlaisia kuin meidän tekemämme. Meille jäikin hyvin aikaa mm. leikkuulaudalle jääneen harvinaisen kuvauksellisen punasipulinpuolikkaan dokumentoimiseen.

Illan syömingit aloittivat sapakset, eli suomalaiset vastikkeet tapaksille. Lautaselle oli kasattuna savumuikkua ja perunasalaattia, leipäjuustoa ja kirsikkatomaattihilloketta, savuporotartar ja marinoitua punasipulia, siikacheviche ja ruisleipää sekä paahdettua saaristolaisleipää, aura gold moussea ja marinoitua omenaa. Oma suosikkini näistä oli ceviche (kuvassa terävänä), jota pitää joskus kokeilla kotioloissakin.

Pääruokana tarjottiin grillattua poron paahtopaistia, tummaa herukkakastiketta ja omena-perunapaistosta. Poroa en ole kovin usein päässyt maistamaan, joten sitä olikin mielenkiintoista mutustella. Valmistusmetodiin kuului tiettävästi kypsennys erittäin miedossa lämmössä erittäin pitkään ja sen jälkeen nopea grillaus. Liha oli mukavan punaista ja mehevää. Eräskin ruokablogimaailman pinot noir söi tätä kaksi lautasellista..

Ennen jälkiruokia saimme vielä aiemmin tekemäämme rosmariini-limesorbettia. Rosmariini toi sorbettiin aika mielenkiintoisen säväyksen, joskin se maistui tässä vähän turhankin vahvasti. Kiitokset Marille annoksensa lainaamisesta kuvattavaksi. 🙂

Ja ihan kuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi syömistä, eteemme kannettiin vielä lajitelma jälkiruokia, joihin sisältyi suklaakakkua, punaherukkajäädykettä ja mustikkajuustokakkua. Erityisesti suklaakakku jäi mieleeni. Ensi kerralla kaksinkertaistan vakiosuklaakakkuni voimäärän, niin ehkä lopputulos on lähempänä tällaista.

Kaikenkaikkiaan päivä oli erittäin mukava ja oli hienoa nähdä näin paljon ruokabloggaajia kerralla koossa. Valitettavasti kovin monen kanssa ei ehtinyt paljon sanoja vaihtaa, mutta onhan niitä tulevia miittejä. Erityiskiitos tapahtuman järjestäneelle taholle vaivannäöstä ja panostuksesta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

7 Responses

 1. Virpi February 7, 2011 / 11:17 am

  Kiitos vaan seurasta sinullekin, oli hauskaa! 🙂 Mun piti käydä vielä erikseen katsomassa nuo marsukuvatkin, kun niistä oltiin silloin illalla niin innoissaan.

 2. Rauna February 7, 2011 / 1:12 pm

  Aivan mahtavaa oli! Ja mä olen ylpeä itsestäni, että kerrankin olin ensimmäisten joukossa bloggaamassa. Juttua erityisesti samppanjasta ja sun varastama vesihaude löytyy siis sieltä. Kiitos mainiosta kisajoukkueesta! Mustaa essua ei enää pueta päälle!

 3. Merituuli February 7, 2011 / 8:37 pm

  Kiitos Joukkuetoverille! Se olit siis SINÄ joka sääti levyä…mrrrr! Se siirappi ei olisi valmistunut IKINÄ sillä pulputtelulla :D.

  Tosi upeat kuvat olet ottanut, vau!

 4. cele February 9, 2011 / 8:47 pm

  Kiitoksia vaan itse kullekin ja Ponyokin lupasi poseerata noloissa asennoissa jatkossakin kun noin kehuttiin! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *