Pekoniviikkoa odotellessa

bcdp_vihannekset.jpg

Suuren pekoniviikkonumeron valmistelu on hyvällä mallilla ja se ilmestyy huomenna tai ylihuomenna. Jos joku graafisesti kykenevä ihminen haluaisi hieman auttaa pekoniviikon järjestelyssä, niin ottaisin mielelläni apua vastaan.

Pekoniviikkoa odotellessa on hyvää aikaa hehkuttaa pastanjauhajien mahtavuutta. Heillä on paitsi parhaat ruuat ja lukijat, myös parhaat kokkivieraat. Herra Bronx on vieraillut jauhantakeittiössä parikin kertaa, mutta tämä hänen ensimmäinen kanapastansa on vallannut paikkansa vakioruokalistalleni. Voisin melkeinpä väittää syöneeni tätä ruokaa viime kuukausien aikana useammin kuin mitään muuta. Parasta on tietenkin se, että tyttöystävänikin pitää tästä.

Jokainen itseään kunnioittava kokki käy toki lukemassa alkuperäisen veitsimerkkikavalkadilla varustetun reseptin, mutta laiskoille tässä on tylsä lyhennelmä.

bcdp_marinadi.jpg

Bronx Chicken Dice Pasta

kanan rintafileitä
lime
balsamicoa
isohko sipuli
paprika
currya, suolaa, punaista ja vihreää pippuria
voita ja oliiviöljyä (50/50) paistamiseen
provencen yrttejä
purkki kermaa omatunnon mukaan
ranskankermaa
tuoretta inkivääriä

1. Pese marinadi pois kanoista. Pilko ne ison noppakuution kokoisiksi paloiksi. Tee marinadiliemi limestä, balsamicosta, currysta, suolasta ja pippureista ja marinoi kanoja kunnes ne näyttävät sopivan raakakypsiltä.

2. Pilko sipuli ja paprika isohkoiksi suikaleiksi. Paistele niitä voissa al dente ja lisää sekaan hieman balsamicoa ja provencen yrtit.

3. Ota kasvikset pois pannulta ja ruskista kanat. Lisää kasvikset takaisin ja kaada sekaan kerma ja hieman ranskankermaa. Anna hautua ja mausta inkiväärillä.

4. Tarjoa pastan kera.

bcdp_valmis.jpg

Pastaksi valikoituu tässäkin kastikkeessa yleensä penne. Pasta on siitä hämärää, että muotoja on hirvittävä määrä, mutta silti tulee melkein aina syötyä penneä, tagliatellea tai spagettia. Viime aikoina tagliatellekin on ollut vähissä kun en ole jaksanut vääntää tuorepastaa. Onkos täällä ketään pastakoneellisia ihmisiä, jotka osaisivat suositella millainen masiina kannattaisi hankkia pastanpyöräyttelyyn?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

6 Responses

  1. tiv April 5, 2006 / 3:02 pm

    Moi!Minulla on Atlas 150 -merkkinen käsikäyttöinen pöydänreunaan ruuvattava pastakone,joka on mielestäni pastahommaan erittäin laatuunkäypä. Siitä saa pastalevyn lisäksi leikattua tagliatellen ja spagetin tyyppiset systeemit. Hyvinkin suositeltava. Masiinaan saa lisäosana myös ravioli-“automaatin”, johon minulla oli pitkän aikaa suorastaan pakonomainen tarve. Sain kuitenkin kuin ihmeen kaupalla kieltäydyttyä ostoksesta. Tämän pastakoneen avulla olen muuten tehnyt myös karjalanpiirakoita ja näkkileipää!

  2. tiv April 5, 2006 / 3:03 pm

    Vielä lisäyksenä, että Stokkalta muistaakseni ostin.

  3. cele April 5, 2006 / 3:18 pm

    Heh. Mä muistan pienenä kun jossain Huomenta Suomen keittiössä väännettiin piirakoita pastakoneella. Tuollaisen levy+tagliatelle+spagetti-tyyppisen härvelin olen jossain nähnytkin, lieneekö peräti sama vehje. Pitänee käydä joskus Stokkalla kuikuilemassa. Ei kuitenkaan aivan lähiaikoina, Hulluille Päiville upposi taas sen verran paljon rahaa.. 🙂

  4. Pippurimylly April 5, 2006 / 10:51 pm

    Kiitos kauniista sanoista! 🙂 Pastanjauhajilla on juurikin samanlainen Atlas 150, samaisella tavoin Stockmannilta löytyneenä. Hinta oli muistaakseni viidenkympin kieppeillä. Masiina on lujan ja idioottivarman oloinen.

  5. cele April 6, 2006 / 12:50 am

    No jopas on pienet piirit. Teen kyllä tutustumismatkan stokalle kunhan hullut päivät tästä hieman laantuvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *