Nuudelia ja makkaraa

ravut1.jpg

Lintuinfluenssa alkaa olla voitettu. Edellisessä postauksessa mainittujen oireiden lisäksi sain vision ruokablogien vallankumouksesta, johon palaan tulevaisuudessa.

Sairaana ollessani perunankuorintaorjani osoitti kummaa aktiivisuutta. Eräänäkin päivänä hän kävi kaupassa, tiskasi ja laittoi ruuan, kun vain mainitsin asiana. Kaiken lisäksi ruuasta tuli jopa hyvää.

Aika usein ruokalista muodostuu siten, että jääkaapissa on jotain edelliseen ruokaan tarvittua raaka-ainetta, joka pitäisi saada tuhottua ennen sen pilaantumista. Pitää siis etsiä toinen ruoka, jossa käytetään samaa ainetta, josta yleensä seuraa, että jääkaapissa on jokin toinen aine, joka pitää saada tuhottua. Tällä kertaa tuhoamisen kohteena olivat kadonneen postauksen chorizo-makkarat, joista syntyi tällaista herkullista nuudeliruokaa. Melkein kaikki nuudeliruuat (paitsi ramen) ovat hyviä, niin myös tämä filippiiniläinen ruoka. Jos olisin taikinapoika tai polkkapossu, kertoisin teille pitkät sepustukset siitä, miten espanjalaiset toivat vaikutteita filippiiniläiseen keittiöön ollessaan alueella siirtomaaherroja ja miten juuri tämä ruoka jäi mieleeni vieraillessani filippiiniläisessä kotikeittiössä pari kesää sitten. Mutta koska en ole kumpikaan, menen suoraan asiaan. Resepti on alun perin Suuresta aasialaisesta keittokirjasta.

Nuudeleita ja chorizoa

kuudelle

500 g ohuita, tuoreita munanuudeleita
500 g kypsentämättömiä katkarapuja
3 rkl öljyä
4 murskattua valkosipulinkynttä
6 ohueksi viipaloitua kevätsipulia
175 g suikaloitua keitettyä broilerinlihaa
250 g viipaloituja chorizo-makkaroita
75 g suikaloitua kaalia
3 rkl soijakastiketta
3 rkl tuoreita korianterinlehtiä

1. Täytä iso kattila suolavedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä nuudeleita 5 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä. Huuhdo kylmässä vedessä, valuta ja aseta talouspaperin päälle kuivumaan yhteen kerrokseen 30 minuutiksi.

2. Kuori katkaravut ja poista suoli. Paahda päitä, pyrstöjä ja kuoria paistinpannussa noin 5 minuuttia, kunnes ne muuttuvat kirkkaan oranssinvärisiksi. Lisää 2 ½ dl vettä, kuumenna kiehuvaksi, vähennä hieman lämpöä ja keitä, kunnes neste on vähentynyt noin neljäsosaan. Lisää 1 1/4 dl vettä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 3 minuuttia. Siivilöi neste ja siirrä syrjään. Heitä pois rapujen päät, pyrstöt ja kuoret.

3. Kuumenna 1 rkl öljyä wokissa. Kun öljy on hyvin kuumaa, lisää neljäsosa nuudeleista ja paista, kunnes ne ovat kullanruskeita, kääntele tarpeen mukaan. Ota nuudelit wokista ja kypsennä loput nuudeleista samalla tavalla. Lisää tarvittaessa öljyä.

4. Lisää wokkiin ruokalusikallinen öljyä ja kuullota siinä valkosipuli ja kevätsipuli pehmeiksi. Ota pois wokista. Lisää katkaravut ja broileri ja paista kullanruskeiksi. Ota pois wokista. Lisää chorizo ja paista ruskeaksi. Lisää kaali, soijakastike ja katkarapujen keitinliemi. Keitä kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kolmasosa nesteestä on haihtunut.

5. Kaada nuudelit wokkiin ja lisää valkosipuli, kevätsipuli, broileri ja katkaravut. Sekoita hyvin ja kuumenna. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele korianterilla. Tarjoa heti sitruunanlohkojen kera.

nuudelit.jpg

Taisinkin jo mainita, että hyvää oli. En valitettavasti osaa kertoa ruuan valmistamisesta mitään, koska en siihen osallistunut. Kuvatkin kävin napsimassa nopeasti ja salaa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *