Riistatäytteiset raviolit votkakastikkeella

Alkuruokana nautimme lintujemme rinnattomat osat ravioleihin täytettynä. Ravioleja en ollutkaan koskaan ennen valmistanut, ja koska meiltä puuttui hienot muotit, ulkonäöstä tuli hieman kyseenalainen. Lisäksi kuvanmukainen säilytystapa ei ole se kaikkein optimaalisin, vaan kannattaa harkita reseptin noudattamista, tai nopeaa keittämistä. Näin ainakin säästää muutaman harmaan hiuksen.

Jos nyt ulkonäkö ei ollut tämän ruuan vahvuus, maku oli vallan mainio. Votkakastike täydensi vielä makua mainiosti. Senkään kanssa ei voi mennä pieleen, kun aineet ovat lähinnä rasvaa rasvalla ja vielä votkalla terästettynä. Koska säädimme aikamme raviolien kanssa, kastike ehti myös keittyä hyvin kasaan.

Riistatäytteiset raviolit votkakastikkeella

Pastataikina:
200 g durumvehnäjauhoja
2 munaa
1/2 tl suolaa

Täyte:
1 rkl oliiviöljyä
50 g pekonia
100 g porsaan jauhelihaa
125 g riistan lihaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl punaviiniä
1 rkl konjakkia
1 tl timjamia
suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus viherpippuria
4 rkl persiljaa
1 pieni muna

1. Tee pastataikina: sekoita aineet yhteen ja vaivaa. Anna levätä 15 minuuttia.

2. Valmista täyte: Paista pekonia öljyssä kunnes se on ruskistunut, lisää kuutioitu riistaliha sekä porsaanliha ja mausteet (ei persiljaa), anna hautua 5 minuuttia. Lisää viini ja konjakki ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä. Laita kaikki ainekset kananmunan ja persiljan kanssa monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi.

3. Tee pastakoneella 1/4 taikinasta noin metrin pituinen suikale ja katkaise se kahteen palaan. Asettele taikinan päälle noin 5 cm välein hieman täytettä, voitele toinen reunoista vedellä ja käännä toinen reuna täytteen päälle. Sulje tiiviisti ja ota taikinamuotilla puolikuun muotoisia ravioleja. Laita jauhotetulle leivinliinalle odottamaan. Toista sama koko taikinalle.

4. Keitä raviolit runsaassa suolavedessä 4-5 minuuttia.

5. Tarjoa heti votkakastikkeen kera.

Votkakastike

50 g voita
2,5 dl kuohukermaa
2-3 rkl votkaa
100 g gorgonzola-juustoa
suolaa ja pippuria

1. Sulata voi miedolla lämmöllä. Lisää kerma ja juusto. Sekoittele kunnes juusto on sulanut. Lisää votka. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita hyvin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. herkkusuu December 9, 2010 / 3:58 pm

    Kuulostaa hyvälle nämä sinun riistalla täytetyt raviolit , jäin vain miettimään miksi niissä myös oli porsaanlihaa pekonin lisäksi? Eikö pekonista saanut tarpeeksi rasvaa, vai pitikö täytettä “jatkaa”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *