Dominionia ja raparperipiirakkaa


Kikille on kertynyt läänejä.

Viime viikkoina olen ehtinyt Dominionin pelaamisen ohella tehdä erilaisia raparperijuttuja. Aloitetaan Kädenväännön Pitkän kesäkuun blogimiitissä tarjoamasta mainiosta raparperipiirakasta. Tämä piirakka pyörähtää kädenkäänteessä ja lopputulos on varsin maukas. Meidän piirakkaan olisi tosin voinut laittaa vähän rohkeamminkin raparperia.

Raparperipiirakka

Murotaikina
100g voita
1dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte
10dl raparperiä (pilkottuna)
(+ 2rkl maissitärkkelystä, jos käytät pakasteraparperiä)
2dl ranskankermaa 28% rasvaa, eli semmoinen yksi purkki
1 kananmuna
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee murotaikina. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi, eli puristele seosta sormillasi, kunnes se on tasaista murua. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Jos käytät pakastettuja raparperipaloja, sekoita niiden joukkoon maissitärkkelys. Sekoita keskenään ranskankerma tai kermaviili, muna ja sokerit. Paista pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä. Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. Pitkä August 20, 2010 / 11:53 am

    Kiva kuulla, että tykkäsit piirakasta niin paljon, että teitte omankin 🙂 Mut se ei ole kuitenkaan mun kommentin pointti vaan tuo teidän ihana KIKI! Mä en kestä! Meille on tullut taloon hamsteripoika Eino, joka on kooltaan lähempänä Marsua (ilmeisesti olen heikkoina isoluisiin ja lihaviin hamstereihin). Ens kerralla kun nähdään, vaihdetaan mieluusti vähän jyrsijäkuulumisia 🙂

  2. cele August 20, 2010 / 12:05 pm

    Heh. Kiki on kyllä aika isoluinen ja lihava marsuksikin. Meidän toinen marsu Kiira sen sijaan on laatuyksilö joka on mittasuhteiltaan liki täydellinen.. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *