Liekitetyt letut

Nämä letut ovat pyörineet mielessäni siitä saakka, kun bongasin ne samasta Ruokasafari-jaksosta kuin hiljakkoin postaamani ulkofile-resepti. Valitettavasti valmistuksen reunaehdot, konjakki, cointreau ja sopiva tilaisuus, eivät yhdistyneet ennen kuin sunnuntaipäivällisellä. Hyvää kuitenkin kannatti odottaa, sillä voissa uittaminen ja liekitys tekivät kyllä letuille ihmeitä. Lisäksi ratkesi pitkään vaivannut pulma: miten ottaa letuista kelvollisia kuvia. Lisäämällä kuvaan liekit, tottakai!

Ranskalaiset appelsiinikrepit

8 annosta

250 g (n. 4 dl) jauhoja
0,5 l maitoa
3 munaa
50 g (reilu 1/2 dl) sokeria
hyppysellinen suolaa
40 ml Cointreau-appelsiinilikööriä

liekitykseen
30 ml konjakkia
30 ml appelsiinilikööriä – Grand Marnieria, Cointreauta tai Curaçaoa
15 g sokeria
suzette-voita

1. Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Muotoile jauhon keskelle kuoppa. Riko kolme munaa kuoppaan ja sekoita ne jauhoihin vispilällä. Lisää hitaasti maito, sekoita hyvin tasaiseksi taikinaksi. Jätä lepäämään tunniksi ja lisää tilkkanen appelsiinilikööriä.

2. Sivele kreppipannu voilla ja kaada sille kauhallinen kreppitaikinaa. Kääntele pannua niin, että taikina leviää tasaiseksi. Paista kreppiä kunnes reunoista tulee kullankeltaiset, käännä ja paista toinenkin puoli.

Liekitys

3. Kuumenna pannu, lisää nokare Suzette-voita ja anna sen sulaa (mutta älä ruskista). Pane valmis kreppi pannulle, kääntele sitä voissa ja taittele neljään osaan, pane pannun reunalle odottamaan. Toista sama seuraavilla krepeillä.
Lopuksi kuumenna pannu, kaada kreppien päälle konjakki ja likööri ja sytytä varovasti tuleen. Ripottele sokeria liekkien päälle, sammuta ja tarjoile.

4. Jos syöjiä on paljon, jokainen annos kannattaa valmistaa erikseen.

Suzette-voi

Ainekset:
150 g pehmitettyä voita
150 g sokeria
puolen appelsiinin mehu
vähän sitruunan mehua
30 ml konjakkia
30 ml appelsiinilikööriä – Grand Marnieria, Cointreauta tai Curaçaoa

1. Yhdistä voi ja hienosokeri ja sekoita pehmeäksi. Lisää appelsiinin ja sitruunan mehut. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi konjakki ja likööri. Säilytä jääkaapissa käyttöhetkeen saakka.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. Rauna July 6, 2010 / 6:52 pm

    Oi, nam. Pohdin juuri matkalla, miksi olinkaan ajatellut ostaa Cointreauta ja jätin ostamatta. Ehkä tämä oli se alitajunnassa ollut syy.

  2. cele July 6, 2010 / 6:55 pm

    Epäilemättä. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *