Suklaabrowniet

Tänään kolahti postiluukusta kasa ruokabloggaamiseen tavalla tai toisella liittyviä kirjoja. Muihin palataan myöhemmin, mutta yksi niistä, Food Styling for Photographers, oli viiden minuutin selauksella niin mahtava, että pitää heti avautua vähäsen.

Kirjassa nimittäin kuvattiin kaikki tässäkin blogissa käytetyt temput (EDIT: lue tämä): lihaa ei kypsennetä, vaan ruskistetaan polttolampulla, grilliraidat tehdään polttoraudalla, annoksia pidetään koossa puutikuilla, kakkujen kerroksia pidetään kohollaan pahvilevyillä, jäätelö on feikkimassaa ja joka luvun alussa mainitaan, että nämä ruuat ovat tarkoitettu valokuvaukseen, ei syömiseen. En enää lainkaan ihmettele, miksi itsetehdyt kakut eivät ikinä näytä yhtä hienoilta kuin leivontakirjoissa.

Odotin ehkä vähän enemmän asiaa ruuan normaalista esillepanosta, siis sellaisesta, jonka jälkeen ruoka on vielä syömäkelpoista.

brownies

Yllä olevassa kuvassa oleva brownie-pala sen sijaan oli mainiossa syömäkunnossa kuvauksen jälkeenkin. Hyvin pian sen jälkeen tosin ei enää ollut. Olemassa. Resepti on (hohhoijaa) Jamien käsialaa Cook with Jamie -kirjasta.

Suklaabrowniet

250 g suolatonta voita
200 g tummaa suklaata (70%)
150 g pilkottuja pähkinöitä
80 g kaakaojauhetta
65 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
350 g sokeria
4 munaa

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita 30 cm x 30 cm uunipannulle leivinpaperi. Laita iso kulho kiehuvan veden päälle, ja sulata siinä voi ja suklaa. Lisää pähkinät.

2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita ne suklaamössöön. Vatkaa munat omassa kulhossaan ja lisää nekin. Sekoita, kunnes seos on koostumukseltaan tasaista. Kaada seos uunipannulle.

3. Paista uunissa noin 25 minuuttia. Älä ylipaista, nämä saavat jäädä sisältä hieman raa’aksi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. Pingback: Kuvista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *