Teriyaki-kanaa

veitset.jpg

Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, päädyin sitten lopulta Fiskarsin saks.. eikun Zwillingin neljään tähteen. Professional ässää ei ollut tarjolla lainkaan ja five starin kahva oli selkeästi muotoiltu raavaille mieskokeille (kuten polkkikselle) eikä tällaiselle hennolle sorsankäristäjälle. Myyjänkin mukaan miehet valitsevat yleensä viiden tähden ja naiset neljän. Teräthän noissa oli identtiset kuten arvelinkin.

Uusien veitsien kunniaksi teinkin ruokaa, jossa ei tarvinnut leikellä eikä paloitella mitään. Tämä ruoka on ollut kokeilulistalla jo pitkään, mutta marinoimattomien koipien hankkiminen kesti sen muutaman kuukauden. Hieman myös pelotti soijan valtava määrä, mutta lopputuloksessa se ei maistunutkaan yhtään liikaa, vaan kanan kuoresta tuli yllättävän maukas ja makea. Kannattaa kokeilla siis. Resepti on Suuresta aasialaisesta keittokirjasta.

kana.jpg

Teriyaki-kanaa

1 1/4 dl soijakastiketta
2 rkl miriniä
1 rkl sokeria
2 rkl öljyä
12 broilerinkoipea

1. Mittaa soijakastike, mirin ja sokeri pieneen kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä ilman kantta 2 minuuttia.

2. Kuumenna öljy isossa paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää broilerinpalat pienissä erissä ja ruskista kovalla lämmöllä.

3. Siirrä broilerinpalat takaisin pannuun, lisää kastike, peitä kannella ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Tarjoa riisin kera.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

8 Responses

  1. rosmariini August 4, 2006 / 12:37 pm

    Onnea uusille veitsille! Neljä tähteä taitaa löytyä täältäkin. Olisiko tässä postauksessa muuten alku Sorsanpaistajan keittiön kuvalliselle esittelylle? Kansa haluaa nähdä lisää!

    Teriyaki-kanaa pitääkin kokeilla. Lohi vastaavalla tavalla valmistettuna on ainakin poikkeuksellisen namia.

  2. cele August 4, 2006 / 12:46 pm

    Taisinkin joskus lupailla noita kuvia. Ehkä tästä vähitellen, kunhan saisi keittiön ilmettä hieman siistittyä.. 🙂

  3. Pippurimylly August 4, 2006 / 2:08 pm

    Joo, samaiset neljän tähden puukot on täälläkin (paitsi fileerausveitsi) ja sopivat kouraani mainiosti. Miten ne ovat lähteneet esineet silpoutumaan – vai oletko vielä ehtinyt pienimään asioita lain?

  4. cele August 4, 2006 / 2:34 pm

    En ole tosiaan vielä suuremmin ehtinyt leikellä mitään. Paprikat ainakin silpoutuivat varsin sutjakasti. Katsotaan nyt montako päivää menee ennen kuin silvon sormeni. 🙂

  5. Polkkapossu August 4, 2006 / 4:49 pm

    Höhöhöö. Raavas mieskokki 🙂

  6. cele August 4, 2006 / 4:54 pm

    Niin, katsos nyt:

    possu -> pekoni -> raavas mieskokki

    Ihan looginen päättelyketju, eikö vain? 😛

  7. Jussi Kari September 4, 2006 / 8:41 pm

    Mistä noita maustamattomia koipia saa? Aina vaan kaikenmaailman jeejee-marinadeja summuuta mutta marinoimattomia ei kyllä löydy mistään ja harmittaa :/

  8. cele September 4, 2006 / 11:07 pm

    Kauppahalleista. Kiersin itsekin suunnilleen jokaisen päivittäistavarakauppaketjun myymälät läpi ennen kuin tajusin suunnata kauppahalliin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *