Tomaatti-korianterisalsa

Jamien kotona on sellainen kirja, josta en ole oikein saanut otetta. Katselin viime talvena innolla vastaavaa tv-sarjaa ja siinä olikin monia mehukkaan näköisiä ruokia, mutta jotenkin en ole onnistunut saamaan samaa kokemusta tuosta kirjasta.

Kävin sitten viikonloppuna uusin voimin kirjan kimppuun ja kahlasin koko kirjan kannesta kanteen ja merkkasin kaikki kiinnostavat reseptit. Niitä löytyikin lopulta kymmeniä, joista ensimmäisenä meni testiin tomaatti-korianterisalsa, jota Jamie teki grillatun tonnikalan kanssa. Itseltäni löytyi jääkaapista pari broiskufilettä, joiden kanssa salsa toimi myös.

Olin hieman peloissani tuoreen korianterin runsaasta käytöstä, se kun monissa itämaisissa ruuissa tuo mieleen lähinnä fairyn. Tähän korianteri kuitenkin sopi mielestäni vallan mainiosti. Erilaisia makuja saa vaihtelemalla yrttejä. Voisin kuvitella, että ainakin persilja sopisi tähän kuin pekoni suuhun. Kevätsipulin sijaan voi myös käyttää jotain muuta sipulia. Laitoin itse ihan tavallista sipulia.

salsa

Tomaatti-korianterisalsa

6 kevätsipulia
1-2 tuoretta punaista chiliä siemenet poistettuna
tuoretta korianteria
tuoretta minttua
1 kg kypsiä tomaatteja
suolaa ja pippuria
puolikkaan sitruunan mehu
limen mehu

1. Pilko sipulit, chilit, korianteri, minttu ja tomaatit pieneksi ja laita kulhoon.

2. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan ja limen mehulla.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *