Conchiglieta parsakaalin ja anjoviksen kera

Piti vähän miettiä, voiko tämän ruuan laittaa kalakategoriaan, kun ohjeessa on huimaavat kolme anjovisfilettä. Laitoin sitten kompromissina sekä kalaan että kasviksiin. Mietin tätä tehdessä, miten ruokapreferenssit ovat muuttuneet viimeisten vuosien aikana. Muutama vuosi sitten olisin skipannut tämän ohjeen tyysti, mutta nyt kyseessä on juuri sellainen nopeasti valmistettava ja maukas pastaruoka, joita mieluusti suosin. Simpukkapasta ei liene mitenkään pakollinen, mutta se sitoo kerman kyllä melkoisen tehokkaasti.

parsapasta

Conchiglieta parsakaalin ja anjoviksen kera

500 g conchiglieta (simpukankuoripastaa)
450 g parsakaalia
1 rkl öljyä
1 pilkottu sipuli
1 murskattu valkosipulinkynsi
3 pilkottua anjovisfilettä
3 dl kermaa
1 1/4 dl vastaraastettua parmesaania

1. Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä al dente. Valuta ja kaada takaisin kattilaan.

2. Leikkaa pastan kiehuessa parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja keitä kiehuvassa vedessä 1 minuutti. Valuta, laita kylmään veteen ja valuta uudestaan. Pane syrjään.

3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää sipuli, valkosipuli ja anjovikset ja kypsenn miedolla lämmöllä hämmentäen 3 minuuttia.

4. Lisää kerma pannuun ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan hämmentäen. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljaa 2 minuuttia. Lisää parsakaalin kukinnot ja keitä 1 minuutti. Annostele suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan. Lisää kastike pastan joukkoon ja sekoita hyvin keskenään. Ripottele pinnalle parmesaania ja tarjoa heti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. Veera February 20, 2009 / 7:37 pm

    Nam!
    Tässä pieni vinkki: Koitas ensi kerralla keittää ensin parsa ja sitten pasta parsan keitinvedessä ja jätä kerma kokonaan pois.
    🙂

  2. cele February 20, 2009 / 7:38 pm

    Toi kuulostaa kyl liian vegeltä mun makuun. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *