Pekoniviikon huipennus

mausteet.jpg

Sorsanpaistaja kiittää jo tässä vaiheessa kaikkia pekoniviikolle osallistuneita. Reseptejä on tullut melkoisesti enemmän kuin etukäteen osasin odottaa. Sorsakeittiön laajakaista katkeaa ja seuraavat pari viikkoa ruokabloggausta täytyy tehdä työpaikan kautta, mikä hidastanee vauhtia ainakin viikonloppuisin. Kokoan pekoniviikon yhteen vielä tiistaina.

Omalta osaltani pekoniviikko huipentui hieman tavanomaisesta poikkeavaan pekonimurkinaan. Leivän sisään tungetaan lihaa ja paketti kääritään pekoniin. Mikä voisikaan olla parempaa? Resepti on peräisin Toscanan herkut -kirjasta.

leipa.jpg

Porsaanfileetä leipäpaketissa

2 valkosipulinkynttä
3 rkl tuoreita rosmariininlehtiä + oksa koristeluun
8 tuoretta salvian lehteä
1 tl suolaa
1 tl pippuria
600 g porsaan ulkofilettä
1 kapea vaalea leipä (esim. patonki)
1 dl oliiviöljyä
6 viipaletta pekonia
6 keskikokoista perunaa
1 dl valkoviiniä

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Hienonna työlaudalla valkosipulit, rosmariini ja salvia Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Puhdista filee. Muotoile leipä (tai filee, ainakin sen muotoilu on yleensä helpompaa kuin leivän) niin, että se on 5 cm pitempi kuin filee ja halkaise pituussuuntaan. Valuta ruokalusikallinen oliiviöljyä ja levitä yrttisekoitus leipäviipaleiden sisäpinnoille.

2. Aseta filee leivän pohjapuolelle, pane toinen viipale kanneksi ja kierrä pekoniviipaleet pituussuuntaan fileen reunoille, leivän ympäri. Pane leivän päälle rosmariinin oksa. Sido kostealla puuvillalangalla leivät ja lihat paketiksi uunipannulle.

3. Kuori ja kuutioi perunat, levitä kuutiot uunipannulle fileepaketin ympärille. Sirota pinnalle suolaa, valuta loput oliiviöljystä ja kaada viini perunoiden päälle. Peitä leipä kevyesti alumiinifoliolla ja työnnä pannu uuniin. Sekoittele perunoita muutamia kertoja kypsentämisen aikana. Kun paketti on paistunut 50 minuuttia, poista alumiinifolio ja anna kypsyä edelleen 10-15 minuuttia eli kunnes leipä on hiukan paahtunut.

4. Leikkaa paketista leipäveitsellä paksuhkoja viipaleita ja tarjoa ne perunakuutioiden kanssa. Yksinkertainen, pinjansiemenillä ja oliiviöljyllä höystetty tomaattisalaatti sopii lisäkkeeksi.

valmis.jpg

Sorsani (jotka ovat vielä varsin talvisissa tunnelmissa) toivottavat hyvää vappua!

sorsat.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

4 Responses

 1. sunkka April 29, 2006 / 11:53 am

  aika herkullisen oloinen hampurilainen 😛

  PS. pliis, älä lyö

 2. cele April 29, 2006 / 11:56 am

  Heh, tällasia ei taida saada mäkkäristä.

 3. vinil January 27, 2007 / 9:51 pm

  Excellent site, added to favorites!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *