Erilainen jauhelihakastike

Menee kyllä aiheesta ulos aika rankasti, mutta jos joku lukijoistani sattuu harrastamaan mtg:tä, niin tiedotan, että pistin kokoelmani myyntiin ja hinnatkaan eivät vielä ole pilvissä (vaikka huutajia tuntuu riittävän).

muhennos1.jpg

Mutta itse asiaan. Sorsakeittiössä on viime aikoina harrastettu tehokasta maustehyllyn tyhjäystä, eli intialaista ruokaa. Jouluna ja kirja-alesta hyllyyn onkin vierähtänyt pari aiheeseen liittyvää teosta. Mausteiden määrä tietenkin jakaa mielipiteitä, mutta minusta on mukavaa syödä sellaista ruokaa, jossa on paljon makua, mutta ei silti (välttämättä) sellaista tulisuutta kuin vaikka thai-ruuassa.

Tämä jauhelihamuhennos sopii esimerkiksi hieman erilaiseksi pastakastikkeeksi tai jonkin sortin leiväntäytteeksi. Jukurtin käyttö antaa lisäksi hyvän tekosyyn kokeilla polkkapossunkin mainostamaa turkkilaista jukurttia. Loppua kelpaa sitten syödä vaikka ihan sellaisenaan tai tehdä siitä banaani-kardemummajuomaa (ohje seuraa perästä). Hyvää ja rasvaista… Ohje on Makunautintoja Intiasta -kirjasta. Tein tämän naudan jauhelihasta, mutta lampaasta tulisi varmaankin maukkaampaa.

Korianterintuoksuinen jauhelihamuhennos

500 g lampaan tai naudan jauhelihaa
8-9 valkosipulinkynttä
4 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 suurehko sipuli
4 rkl öljyä paistamiseen
½ tl chilijauhetta
½ tl kurkumaa
1 tl juustokuminajauhetta
2 tl korianterijauhetta
½ tl garam masalaa
2 ½ dl tuoretta korianteria
1 ½ dl paseerattuja tomaatteja vedellä (1 dl) ohennettuna
3 rkl jukurttia
4 tähtianista
2 ½ dl pakasteherneitä
suolaa

1. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Raasta inkivääri.

2. Kuumenna öljy isossa, paksupohjaisessa kattilassa kohtalaisella lämmöllä. Freesaa sipuli.

3. Lisää inkivääri ja valkosipuli ja paista kevyesti.

4. Sekoita joukkoon chili, kurkuma, juustokuminajauhe, korianteri ja garam masala. Paista niin kauan, että mausteet alkavat tuoksua.

5. Lisää ja ruskista jauheliha. Hämmennä seokseen korianterisilppu, paseeratut tomaatit, tähtianis (jos käytät lammasta, tähtianiksen voi jättää pois) sekä jukurtti. Peitä kattila kannella ja anna muhia kohtalaisella lämmöllä parikymmentä minuuttia. Muhennoksesta tulee kiinteämpää, jos poistat kannen ja lisäät lämpöä; pastakastikkeelle sopiva sakeus syntyy kannen alla hauduttamalla. Lisää jäiset herneet, kun keittoaikaa on jäljellä viitisen minuuttia. Nouki tähtianikset pois. Tarjoa heti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

5 Responses

 1. Polkkapossu January 31, 2007 / 4:16 pm

  Katsohan paistajaa. Itsekin tullut törsättyä kyseiseen harrastukseen aikoinaan vähän liikaakin. Viime muutossa pientä hilpeyttä herätti kaksi isoa laatikkoa, joissa luki päällä magic. No tuli niitä kyllä myytyä aikoinaan oikein urakallakin netissä. Silloin hyvä foorumi oli sfnet:keskusteluryhmät:harrastukset:keräilykorti.
  Sinne huutokauppa pystyyn ja rahantuloa ei voinut estää. Taitaa olla tuo paikka kuollut nykyään. Välillä käynyt vähän vilkuilemassa huuto.netissä, mutta hinnat ei oikein tunnu kohoavan siellä tarpeeksi.

  Kukahan haluis ostaa multa myös vanhat jihadit/vampiret 🙂

  Pelaamisen lopetin, kun alkoi wizardsin uusi-setti-kolmessa-kuukaudessa-politiikka masentaa.

 2. pupunpaistaja January 31, 2007 / 7:14 pm

  Lammas-kategoria…

 3. cele January 31, 2007 / 7:20 pm

  polkkis: joo, mä en oo ikinä jaksanu yrittääkään pysyä noissa typeissä mukana, kunhan oon pelannut niillä korteilla mitä nyt on. Nyyssejä käytin joskus pienenä, mutta sittemmin huuto.netistä ja ebaysta on ehkä tullut helpompi tapa ainakin ostaa kortteja.

  pupu: no ehkä vähän epäloogista, mutta lammas on sen verran harvinaisempi, että jos joku nyt haluaa lammasruokaa tehdä, niin tästäkin sellaisen saa.

 4. Lintu75 February 1, 2007 / 2:39 am

  Tätä pitääkin kokeilla, kaikki ainekset löytyy kaapista ja on sopivan simppeli. Thanks!
  Ja hei, mikäs tuo sun vuoropuhelu mutakakusta oli;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *