Cannellonit, ensimmäinen yritys

canneloni.jpg

Joskus ruokien suunnittelun ja toteuttamisen (ja bloggaamisen) välillä on mahdottoman pitkä aika. Cannellooneja oli tarkoitus tehdä jo joskus maailman aika sitten, putkipaketti tuli ostettua ehkä pari vuotta sitten (silloin kun vielä kokkasin perunankuorintaorjani kanssa) ja reseptikin tuli katsottua valmiiksi samoihin aikoihin.

Ja sitten pitkän suunnittelun jälkeen kaikki ei tietenkään mennytkään ihan putkeen. En tiedä oliko vika reseptissä, minussa vai kaasu-uunissa (veikkaan jälkimmäistä). Liha-pinaattitäytettä voisi ehkä hieman kehitellä ja tuorepastasta tehdyt putket varmaan olisivat kertaluokkaa maukkaammat kuin pari vuotta kaapissa istuneet kuivaputket. Ihan syötävää tämä kyllä oli, mutta ei mitenkään tajunnanräjäyttävä kokemus.

Cannellonin liha-pinaattitäytteellä

Liha-pinaattitäyte
1rkl oliiviöljyä
1 pilkottu sipuli
1 murskattu valkosipulinkynsi
500 g naudanjauhelihaa
250 g pinattia murskattuna
3 rkl tomaattipyreetä
125 g ricottaa
1 muna
½ tl jauhettua oreganoa

Béchamelkastike
2½ dl maitoa
1 tuore persiljanoksa
5 pippuria
30 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 1/4 dl kermaa

Tomaattikastike
1 tkl paseerattuja tomaatteja
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
½ tl sokeria

12-15 cannelloniputkea (tuoreita tai valmista)
150 g vastaraastettua mozzarellaa
50 g vastaraastettua parmesaania

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kevyesti iso, matala uuninkestävä vuoka. Laita syrjään.

2. Valmista liha-pinaattitäyte kuumentamalla öljy paistinpannussa, lisää sipuli ja valkosipuli ja hämmennä miedolla lämmöllä sipuli kypsäksi. Lisää jauheliha ja ruskista hyvin murentaen samalla se haarukalla. Lisää pinaatti ja tomaattipyree. Sekoita 1 minuutti ja ota sitten pois levyltä. Sekoita pienessä kulhossa ricotta, muna, oregano sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Hämmennä seos hyvin jauhelihan kanssa. Pane syrjään.

3. Valmista béchamelkastike sekoittamalla maito, persilja ja pippurit pienessä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Ota pois levyltä ja anna seistä 10 minuuttia. Siivilöi, heitä pois mausteet. Sulata voi pienessä kattilassa miedolla lämmöllä, lisää jauhot ja sekoita 1 minuutti, tai kunnes se on tasaista. Ota pois levyltä ja kaada siivilöity maito joukkoon vähitellen. Pane takaisin levylle ja hämmennä koko ajan keskilämmölllä, kunnes kastike kiehuu ja alkaa saostua. Pienennä lämpöä, anna kiehua hiljaa vielä hetki, sekoita sitten joukkoon kerma sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.

4. Valmista tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljaa 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

5. Lusikoi liha-pinaattitäyte pursotinpussiin ja täytä cannelloniputket, voit myös täyttää ne teelusikalla.

6. Lusikoi hieman tomaattikastiketta tulenkestävän vuoan pohjalle. Aseta cannellonit päälle, ja sen jälkeen loppu tomaattikastikkeesta. Ripottele pinnalle sekoitetut juustot. PPaista ilman kantta 35-40 minuuttia, tai kunnes pinta on kullankeltainen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *