Andalusialainen paella

paella.jpg

Jos jollakulla on nälkä, tervetuloa. Sorsakeittiössä ruokaa riittää. Tein nimittäin tuon tuoreen riisikirjan houkuttelemana paellaa. Ensimmäinen kerta sitäkin sorttia. Ohjeessa kyllä väitettiin, että siitä tulisi noin kuusi annosta, mutta kymmenen on kyllä lähempänä totuutta. Ainakin omaan annoskokooni suhteutettuna. Joku varmaan kysyisi, että kannattiko sitä edes kuuden annosta alkaa väsäämään. Noh, eipähän tarvi miettiä, mitä ensi viikolla söisi. Ehtii paremmin keskittyä joulun suorittamiseen ja silleen.

Andalusialainen paella

oliiviöljyä paistamiseen
1 iso punainen paprika suikaloituna
600 g broilerin reisiä kuutioituna
200 g chorizoa, noin 2 cm viipaleina
200 g herkkusieniä ohuina viipaleina
3 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl sitruunan kuoriraastetta
700 g kypsiä tomaatteja pilkottuna
200 g vihreitä papuja, noin 3 cm viipaleina
1 rkl pilkottua Rosmariinia
2 rkl palastettua persiljaa
1/4 tl sahramia liuotettuna ½ dl:an kuumaa vettä
450 g paellariisiä (jos jonkin sortin espanjalaista löytää, hyvä. Arborio on kuulemma ihan hyvää, joskin koostumuksesta tulee hieman erilaista.)
7,5 dl kanalientä
sitruunaviipaleita tarjoiluun

1. Lämmitä oliiviöljy isossa pannussa. Lisää paprika ja paista noin 5 minuuttia. Ota ne pois pannulta ja lisää kanat. Paista kymmenen minuuttia tai kunnes ne ovat kokonaan ruskistuneet. Poista pannulta. Lisää chorizo ja paista sitä 5 minuuttia. Poista pannulta. Lisää sienet, valkosipuli ja sitruunankuoriraaste ja paista viitisen minuuttia.

2. Lisää tomaatit ja paprika ja paista toiset 5 minuuttia. Lisää tämän jälkeen pavut, Rosmariini, persilja, sahrami, riisi, kanat ja makkara. Sekoita nopeasti ja lisää kanaliemi. Älä sekoita. Alenna lämpöä ja keitä 30 minuuttia. Poista liedeltä ja anna seisoa kannen alla kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja tarjoa sitruunaviipaleiden kera.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *