Petteriä joulupöytään

Tänä jouluna meillä lauletaan Petteri Punakuonoa sydämen kyllyydestä. Tilasin nimittäin deliporo.fi:stä puolikkaan poronvasan. Porosta en ole paljon muuta kuin käristystä ja filettä aiemmin syönyt, joten huikeaa päästä kokkaamaan poro sarvista töpöhäntään (joita valitettavasti ei tullut mukana -> piti piirtää kuvaan).

Poro tulee pakastettuna ja osina vakuumissa. Osat on punnittu ja merkitty kaikkiin paketteihin, joten pussien sisältöä ei tarvitse arvailla. Tilaussivulta myös näkee mitä osia pakeiteissa tulee (pakettivaihtoehtoja oli ainakin puolikas, etu- tai takaneljännes ja jotain pihvisettejä) ja kunkin osan suurpiirteinen paino. Kuvassa näkyy puolikkaan vasan osat. Kuvassa näkyvien lisäksi pakettiin kuului jauhelihaa, käristystä, keittoluita, paistorasvaa ja kastiketta. Paketissa tuli mukana myös pari reseptivihkosta, josta löytyy reseptejä kaikille mukana tulleille ruhonosille.

Nouto tapahtui lähimmästä valintatalosta. Muita toimitusvaihtoehtoja oli jonkinalinen reittikuljetus ja matkahuolto. Näin pääkaupunkiseudulla asuvana valintataloja on sen verran tiuhaan, että nouto sieltä oli varsin vaivaton.

Lihan leikkuuvaihtoehtoja olisi kiva päästä itse valitsemaan, edes muutaman määritellyn vaihtoehtoleikkauksen verran. Ja itse lihan laadusta en osaa vielä sanoa mitään, Petteri kun ei vielä ole ruokapöytään saakka päässyt. Siitä lisää myöhemmin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

5 Responses

 1. Tusla December 18, 2011 / 11:04 pm

  Meilläkin lymyää puolikkaan petterin puolikas pakastimessa. Ajattelin jotain paistia tekaista joulupossun korvikkeeksi, mutta kastikeajatu on vielä vähän hakusessa. Viime vuoden joulu-GRV:ssä oli Sout-katajanmarjakastikkeen ohje, mutta hieman epäilen sitä, josko on turhan katajainen omaan makuuni.

  Että ans kattoo. Tuo vasan maksa on muuten suunnaton herkku ainakin meillä!

 2. cele December 19, 2011 / 11:48 am

  Tusla,
  valitettavasti tuossa setissä ei tullut maksaa mukana. 🙁

  Nils,
  kiitos linkeistä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *