Nuudelimössö

Päivän indeksi: 33.

Olen pääsemässä vähitellen lomailun makuun. Se tarkoittanee harvempaa päivitystahtia tämän ja ensi viikon aikana. Yritän nyt kuitenkin aina välillä elää vähän nettielämääkin.

Mutta siitä pyörälenkistä. Matka oli siis Helsingistä Hämeenlinnaan. Ihmettelin pari viikkoa sitten, kun joku oli tullut tänne googlesta hakusanoilla pyöräily+helsinki-hämeenlinna, kun eihän täällä ollut silloin vielä mitään juttua aiheesta. Ehkä google alkaa kehittyä paremmaksi kuin uskoisikaan.

Matkalle kertyi lopulta mittaa 119 kilometriä (toiseksi pisin päivän pyörälenkkini siis, pisimmästä onkin aikaa viitisen vuotta). Helsingin keskustasta matkaa olisi hieman vähemmän kuin tukikohdastani sorsafarmilta. Alun perin tarkoitus oli lähteä kahden maissa niin, että perillä olisi futispelin alussa (kymmeneltä). Pyöräilyyn olin ajatellut käyttää kuutisen tuntia ja pari tuntia lepäilyyn. Pääsin sitten kuitenkin lähtemään vasta puoli neljältä, joten tauot piti puristaa puoleentoista tuntiin ja pyöräily viiteen. Keskinopeudeksi tulikin yllättävän hulppea 23,8 km/h. Asiaan myötävaikutti melko pirteä myötätuuli, joka olikin syy, miksi lähdin lenkille juuri viime viikonloppuna. Vertailukohtana koko alkuvuoden pyöräilyjen keskinopeus (johon sisältyy lähinnä työmatkapyöräilyä) on noin 21,5 km/h ja kyseessä on kuitenkin ollut melkoisesti lyhyemmät lenkit.

En ole aiemmin kierrellyt Helsingin pyöräteitä, mutta Pasilasta saakka pyörätie kulki melko mukavaa metsäreittiä, jonka tosin olisi voinut merkitä hieman paremminkin. Ensimmäiseltä kehältä saakka menin kuitenkin kolmostien vieressä kulkevaa pyörätietä, koska se vaikutti hieman lyhyemmältä kuin maisemareitti eikä minulla ollut mukana mitään Autoilijan tiekarttaa tarkempaa karttaa. Kun Vantaalla alkoi kolmostien rinnalla kulkeva 130-tie, loppumatka olikin lähinnä suoraa baanaa. Pyörätietäkin riitti Klaukkalaan saakka.

Pitemmälle pyörälenkille pitää tietenkin tankata etukäteen. Tätä tarkoitusta varten etsiskelin jotain energiapitoista pastareseptiä, mutta päädyin sitten tällaiseen todelliseen klassikkoruokaan, jonka kehitimme perunankuorintaorjani kanssa joitakin vuosia sitten. En ollutkaan tehnyt tätä tosi pitkään aikaan ja menikin hieman keitoksi. Ruoan olisi tarkoitus olla huomattavasti alla olevaa kuvaa kiinteämpää, joten veden määrä kannattaa yrittää minimoida jokaisessa vaiheessa.

nuudeli.jpg

Nuudelimössö

2 pakettia won ton -pikanuudeleita (Blue Dragon)
purkki kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
400g marinoituja porsaansuikaleita
vettä

1. Ruskista porsaansuikaleet parissa erässä. Pane ne kattilaan ja lisää vettä sen verran että lihat peittyvät juuri ja juuri (mitä vähemmän vettä, sen parempi). Keitä 15 minuuttia.

2. Keitä sillä välin nuudelit maustepusseilla maustetussa mahdollisimman vähässä vedessä pehmeiksi.

3. Sekoita jauhot kermaan. Lisää kerma lihojen joukkoon ja keitä kunnes saostuu.

4. Kaada nuudelit kastikkeen sekaan ja sekoita hyvin. Tarjoa kuumana.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. KAUHEAA! March 15, 2007 / 8:44 pm

    HYI! VAIKKA OLISI MITEN HYVIÄ OHJEITA TÄÄLLÄ, EN KOSKISI NIIHIN EDES PITKÄLLÄ TIKULLAKAAN! RAKASTAN ELÄIMIÄ, JA TÄMÄN NIMI ON VARSIN LOUKKAAVA! MYÖS RIISTASSA OLEVAT SORSA JA PUPU.. EI OLE TOTTA! :'(( “NYYH” ilkeät ******

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *