Polkkiksen kesäkeitto

Eilisen indeksi: 58.

Ihan vaan lyhyesti laihdutuskuurin etenemisestä: alkaa näkyä.

Tein tuossa viime viikolla työruuaksi Polkkapossun kesäkeittoa. Keitto oli kyllä maukasta, mutta ei toiminut lämmitettynä enää aivan niin hyvin. Chili sen sijaan näyttää ryydittävän sopivasti lähes mitä tahansa keittoa. Omassa versiossani oli yhteensä 4700kJ, joka jakautui suhteissa 56-18-25. Alkuperäisen ohjeen rasvamäärä oli huomattavasti pienempi, mutta täydensin sitä (laihduttajalle tosi loogisesti) pienellä voikimpaleella. Tämä siksi, että kun roudaan tuota ruokaa töihin sellaisissa puolen litran rasioissa, olisi annoksen energiamäärä jäänyt ihan toivottoman alhaiseksi. Nytkin se oli vain hieman yli 1000kJ, mikä on aika naurettava lounaaksi. Tässä nyt kuitenkin ohje alkuperäisessä muodossaan.

Salvialta salskahtava kesäkeitto

1,2 l liha-/kasvislientä kattilaan kaadettuna
6 varhaisperunaa raaputettuina ja pilkottuina
3 porkkanaa pilkottuina
1 kukkakaali kukinnot irrotettuna
1 sipuli isoksi silputtuna
1 pss sokeriherneitä kattilaan tumpattuna
1 chili pieneksi pilkottuna
½ kesäkurpitsa pilkottuna
½ litraa maitoa kattilaan kaadettuna
1 rkl salviaa kuivattuna
1 laakerinlehti kattilaan viskattuna
suolaa ja pippuria maun mukaan lisättynä
ruohosipulia hellästi hakattuna

Liemi kattilaan kiehumaan. Voit tehdä sen myös vedestä ja parista liemikuutiosta. Mukaan perunat, porkkanat, kukkakaali, sipuli, sokeriherneet, chili, laakerinlehti ja salvia. Lisää 10 minuutin keittämisen jälkeen kesäkurpitsat. Keitä vielä n. 7 min , tai niin kauan kuin kaikki ovat kypsiä, lisää maito ja kiehauta. Tarkista suola. Poista laakerinlehti ja huispauta kattilaan ruohoiset sipulit.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *