Entrecôteta ja pekoniin käärittyjä herkkusieniä

kastike.jpg

Päivän indeksi: 86.

Tänään oli jotenkin kumma päivä. Sekoilin ravintolaskujeni kanssa niin, että täydensin hieman iltapalaa, kun energiansaanti meinasi jäädä noin 8500 kilojouleen, mutta myöhemmin tajusinkin mokanneeni lounaan merkinnässä, joten lopulta päivän kokonaissaldoksi tuli ehkä hieman yläkanttiin 9850kJ. Energiasta 50% tuli hiilareista, 19% proteiinista ja 31% rasvasta. Suklaakakku häiritsee edelleen.

liha.jpg

Pupunpaistajan kanssa paistelimme viikonloppuna pääruuaksi pupun sijaan naudan entrecôteta. Sen ohessa väsäsimme Suomen kulinaarisen elämän keskuslehden, eli Ruoka Pirkan, ohjeen mukaan pekoniinkäärittyjä herkkusieniä. Oli muuten ensimmäinen kerta kun panin suuhuni pekonia teemaviikon jälkeen. Aterian täydensivät rosmariiniperunat sekä rosepippurikastike.

Kaikki ruuat ovat sen verran simppeleitä, että en ala niistä erikseen reseptiä kirjoittamaan. Pihvit paistettiin ihan perinteisesti. Ensin heitettiin päälle hieman suolaa ja pippuria ja sitten poltettiin hetki kuumalla valurautapannulla ja kypsennettiin miedommalla lämmöllä. Suosittelen Pippurimyllyn artikkelia aiheesta. Kastike syntyi yksinkertaisesti kaatamalla kermaa ja rosepippureita pihvien keitinliemeen ja keittämällä hieman kasaan. Myös rosmariiniperunat on tuttu ruokalaji.

sienet.jpg

Sienet taas kasattiin niin, että pienistä herkkusienistä otettiin kannat pois ja sisään tungettiin yrttituorejuustoa. Sitten koko hoito käärittiin pekoniin. Ohjeessa suositeltiin käyttämään pitkittäin halkaistuja pekonisiivuja, mutta me toki käytimme kokonaisia siivuja kun niitä riitti. Hieman pekoni ehkä yliajoi sienen ja juuston hennon maun, mutta pekonin kanssahan ei voi ikinä epäonnistua. Kun kaikki sienet on paketoitu, laitetaan ne 225 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *