Vielä yksi marsupostaus

Tämän jälkeen lupaan jättää Ponyon rauhaan (kunnes saamme opetettua sen hyppimään portaita ylös), mutta laitetaan vielä yksi postaus aiheesta.

Eläinten kuvaamisessa yleinen nyrkkisääntö on, että pyrkii välttämään ylhäältä päin kuvaamista aina kun se on mahdollista. Silloin tulos on yleensä lattea, kun eläimet näkyvät samasta näkökulmasta kuin niitä yleensäkin katsotaan. Samalta tasolta kuvatessa näkee maailman ikään kuin eläinten näkökulmasta ja kuvatkin tapaavat olla mielenkiintoisempia. Marsujen kohdalla (erityisesti häkissä kuvatessa) on tosin yleensä todella hankala kuvata muualta kuin yläviistosta. Ylläoleva kuva on meidän harvoja edes jotenkin onnistuneita kuvia häkissä marsun tasolta.

Toinen nyrkkisääntö on se, että pyrkii kuvaamaan eläinten käyttäytymistä, ei paikallaan pönöttäviä eläimiä. Pontso onkin tarjonnut tähän runsaasti mahdollisuuksia. Meillä on häkissä puusilta, jonka läpi muunmuassa Kiiran kuva oli kuvattu. Yritimme pari vuotta saada Kikiä tai Kiiraa kiipeämään sen päälle ruualla houkuttelemalla ja muilla keinoilla. Ikinä ne eivät sitä kuitenkaan oppineet. Mutta kun laitoimme sillan ensimmäistä kertaa häkkiin Ponyon tultua, kului noin 15 sekuntia ennen kuin Ponyo oli jo hypännyt sillan päälle.. Eikä tarvinnut edes houkutella mitenkään. Pontso onkin huomannut, että sillan päällä on kivaa ja Kiirakaan ei sinne pääse, joten nyt se tuppaa pomppimaan sen yli minkä ehtii ja harrastamaan muutenkin sen päällä oleilua. Voihan siellä myös maistella, miltä häkki maistuu…

Taloutemme David Attenborough taas on innostunut Pontson vinkunavideoiden suosion myötä kuvaamaan lisääkin marsujen yhteiseloa. Aina ei ole helppoa kun toinen puolustaa yksityisyyttään yhtä hanakasti kuin Kiira.

Mutta kyllä sen kestää, onhan Kiirasta kuitenkin turvaa, kun joutuu häkin ulkopuolelle pelottavaan maailmaan…

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

3 Responses

 1. rosmariini February 14, 2011 / 11:53 pm

  Ihana Pontso. <3

  Läheisriippuvuus on ihan liian aliarvostettua. 🙂

 2. Pitkä February 27, 2011 / 9:36 pm

  Mää en kestä, ihana kaksikko!

 3. cele March 3, 2011 / 4:21 pm

  Mullakin on joskus vaikeuksia kestää, etenkin aamukuudelta kun Pontso juo pullosta ja ääni on kuin haulikolla ampuisi.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *