Piparminttu-juustokakku

Peruin viime vuoden lopussa Glorian ruoka&viinin tilauksen. Vaikka lehti sinänsä oli mielenkiintoinen, huomasin, etten tehnyt lehdistä loppujen lopuksi juuri mitään. En siten kokenut lehden olevan hintansa väärti. Sitten tietenkin tammikuun numeroa on kehuttu joka puolella, joten kävin ostamassa sen irtonumerona. Lehti myytiinkin puoleen hintaan ja siitä maksamani hinta, 4,25e, on selvästi vähemmän kuin tilaajana lehdestä maksamani hinta. En tiedä onko lehtien kestotilaamisessa juuri järkeä, kun näitä tarjouksia tuntuu olevan kovin usein ja lisäksi uusia tilaajia hemmotellaan tarjouksilla sekä krääsäpaketeilla. Kallein tapa lukea lehteä tuntuu olevan sen kestotilaaminen. Säästäähän siinä toki kotiin kantamisen vaivan.

Ainut resepti, jonka kokeilin lehden edellisestä numerosta, oli tämä piparminttu-juustokakun resepti, joka jostain syystä oli jäänyt bloggaamatta. Polgagris-karamelleja en lähikaupasta löytänyt, joten korvasin sen satunnaisella määrällä piparminttuvalmistetta. Kakkuun tuli raikas piparmintun maku siitäkin, mutta ulkonäkö jäi vähän valjuksi. Bastogne-keksit ovat hyvä idea pohjaksi. Sitä täytyy kokeilla muihinkin juustokakkuihin. Digestive-keksipohjaa kun ei aina jaksa.

Piparminttu-juustokakku

pohjaan:
13 kpl bastogne-kanelikeksejä
75 g voita

täytteeseen:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. philadelphia)
250 g ricottajuustoa
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
25 g rouhittuja polkagris-piparminttukaramelleja (tai piparminttutippoja)
4 kananmunaa

koristeluun:
25 g murskattuja polkagris-piparminttukaramelleja

1. Rouhi keksit tehosekoittimella. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen keksirouhe. Sekoita hyvin.

2. Pingota leivinpaperinpala irtopohjavuoan kehän ja pohjan väliin. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä keksipohja jääkaappiin odottamaan.

3. Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen.

4. Notkista tuorejuusto ja ricotta suuressa kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokerit, vehnäjauhot, suola ja rouhitut piparminttukaramellit. Sekoita kananmunat seokseen yksitellen.

5. Kaada tuorejuustoseos keksipohjalle ja tasoita pinta lastalla. Paista juustokakkua uunin alatasossa noin 1 tuntia tai kunes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen.

6. Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi, milellään seuraavaan päivään. Viimeistele kakku rouhituilla piparminttukaramelleilla.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

  1. Anna January 27, 2011 / 10:54 am

    Jep, mä olen kikkaillut jo useamman vuoden tilauksen kanssa.

    Aloitin aikanaan, kun tuli eteen joku “vuoden lehdet puoleen hintaan” -tyylinen tarjous. Kun lasku oli maksettu ja tarjousjakson loppu alkoi häämöttää, peruin tilauksen. Ei kulunut kauaakaan, kun postiluukusta tuli uusi hyvä tarjous; sama rundi uudestaan. Parin kierroksen jälkeen ei ees tarvii ootella postitarjouksia, kun puhelinmyyjät osaa jo soittaa mulle sen lopettamisen jälkeen ja tarjota alhaista hintaa. Ja taas mennään, koska sillä hinnalla oikeasti saa ihan hyvin rahoilleen vastinetta.

    Älytöntä touhua, sanon minä! Hirveesti duunia asiakaspalvelulle, markkinoinnin suunnittelijoille, puhelinmyyjille ja tietysti tilaajalle… kun jotenkin loogista olis, että se jatkuva kestotilaus olisi halvin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *