Pyyn, tavin ja lehtokurpan rintafileet taikinakäärössä

Pääruokamme riistapidoista oli vielä arkistoista bloggaamatta. Käärimme siis rinnat taikinakääröön ja maustoimme ne peston tyyppisellä tahnalla. Resepti toiminee mainiosti millä tahansa pienehköllä riistalinnulla. Alun perin se on tarkoitettu teerenrinnalle, mutta nyt meillä oli tosiaan pyy, tavi ja lehtokurppa käsittelyssä.

Mielenkiintoista oli päästä maistelemaan kerralla kolmea erilaista riistalintua. Linnuista pyy poikkesi sekä väriltään että maultaan selvästi tavista ja lehtokurpasta. Pyyssä on enemmän kanamainen maku ja väri, kun tavi ja lehtokurppa taas ovat vahvemmin riistan makuisia. Reseptin mausteet sopivat ehkä pyylle parhaiten, tavi ja lehtokurppa olisivat tulleet toimeen vähemmälläkin maustamisella. Siitä huolimatta pidin niiden makua parempana kuin pyyn.

Riistalinnun rintaa taikinakäärössä

2 riistalinnun rintafileetä
mustapippuria
3 rkl parmesaania
1 rkl oliiviöljyä
4 viipaletta prosciuttoa tai pekonia
suolaa
1 rkl manteleita
10 basilikanlehteä
50 g voita sulatettuna
filo- tai voitaikinaa

kastike:
riistalinnun luita
1 porkkana
2 mandariinia
suolaa, laakerinlehti
1/2 l vettä
1 sipuli
50 g palasokeria
mustapippuria
1/2 l punaviiniä
1/2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl punaviiniä

1. Paahda rangat ja juurekset kuumassa uunissa voissa (250 astetta / 15 minuuttia). Sulata sokeri kattilassa, lisää joukkoon mandariinit, pippurit, mausteet skeä paahdetut ruskistetut juurekset ja luut. Lisää lopuksi vesi ja punaviini. Hauduta miedolla lämmöllä.

2. Ruskista teeren rintafileet, mausta ja jäähdytä.

3. Valmista tahna sauvasekoittimella manteleista, oliiviöljystä, basilikasta ja parmesaanista. Levitä taikinalevyt pöydälle ja jaa niiden päälle pekoni ja niiden päälle rintafileet. Levitä niiden päälle basilika-manteliseosta. Sulje nyytit, voitele ja koristele taikinalla. Paista 185-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Siivilöi kastike ja suurusta tärkkelys-punaviiniseoksella ja tarkista maku.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

7 Responses

 1. Merituuli January 6, 2011 / 2:37 pm

  Minä olisin hyvin tyytyväinen jos pääsisin laistelemaan edes yhtä kerrallaan :)!

 2. cele January 7, 2011 / 8:15 am

  Onni on haulikolliset ystävät. 🙂

 3. ari January 7, 2011 / 10:59 pm

  Hieno kokonaisuus. Merituuli, riistalintuja saa isommista K-kaupoista, Stockan herkusta ja varmaankin myös Wanhasta kauppahallista ja Hakaniemen kauppahallista. Teereä ja tavia en tosin ole noissa nähnyt.

 4. cele January 10, 2011 / 9:57 pm

  Ainakin noita lintuja, joita ammutaan englannissa huvina, löytyy runsaasti pakastealtaista..

 5. Merituuli January 11, 2011 / 9:54 pm

  Ei ole ihan sama ostaa lintuja tiskiltä tai nostaa pakastealtaasta, kuin saada vaikka tuttavalta tämän itseampumia… Vaikka nuo herkkukaupat ovat pelastus tällaisille meikäläisille!

 6. cele January 12, 2011 / 10:42 pm

  Se on kyllä ihan totta. Tiskiltäostettujen valmistaminen ei tunnu samanlaiselta rituaalilta kuin kaverin saalistaman. Tämän vuoksi ehkä lopputuotoksen subjektiivinen arviokin jää vähän vajaaksi. Haulien varominen on sitten miinuspuolella..

 7. FirstRolando December 31, 2017 / 6:56 am

  I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month because you’ve got hi
  quality content. If you want to know how to make extra
  bucks, search for: Boorfe’s tips best adsense alternative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *