Sipulia laitetaan melkein jokaiseen ruokaan, mutta aniharvoin se pääsee päärooliin. Nyt kun uuden sadon sipulit ovat herkullisia, kannattaa niistä tehdä yksinkertaista pastakastiketta. Pekonia ei tarvitse käytää paljoa; tarkoitus on, että päämaku tulee sipulista eikä pekonista. Itse laitoin sitä aika runsaasti, koska en voinut vastustaa kiusausta (ja avoin paketti piti käyttää loppuun), mutta vähempikin olisi riittänyt. Fariinisokeri tuo kuullotetun sipulin makeutta vielä enemmän esiin. Hätätilassa muukin sokeri kelpaa.
Kesäinen sipulipasta
sipulia pilkottuna
pekonia maun mukaan, pilkottuna
oliiviöljyä
fariinisokeria
pippuria
parmesaania1. Paista pekoni pannulla. Jos käytät säästeliäästi pekonia, lisää lisäksi oliiviöljyä.
2. Lisää sipulit ja hyppysellinen fariinisokeria pannulle ja kuullota niitä miedolla lämmöllä pekoninrasvassa kunnes ne ovat pehmeitä ja makeita. Mausta pippurilla.
3. Sekoita pastan kanssa ja lisää vielä oliiviöljyä jos vaikuttaa kuivalta. Koristele parmesaaniraasteella.
Nam, sipulia ja pekonia. Tämä pääsee seuraavaksi kokeiluun – salviapesto oli herkkua sekin, kiitos!
Mikäs sitä pekonia parempaa.