Jamien porsaankyljykset

Jos Paolan pastasalaatti oli legendaarinen, niin on tämäkin. Kyseessä on nimittäin kaikkein ensimmäinen Jamien resepti, mitä kokeilin. Siitähän se kierre sitten alkoikin. Jamie tekee pestonkin itse, mutta minä en tällä kertaa jaksanut vaan tyydyin purkkipestoon.

kyljys.jpg

Porsaankyljykset timjamin, sitruunan ja peston kera

1 kourallinen timjamia riivittynä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan kuori ja mehu
1 rkl oliiviöljyä
4 porsaankyljystä
pestoa

1. Hiero timjami ja 1 tl suolaa voldemorttelissa tahnaksi. Lisää mortteliin valkosipuli ja 1 tl mustapippuria ja hiero nekin tahnaan. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä oliiviöljy. Sivele seosta kyljysten molemmille puolille ja anna niiden maustua vähintään 10 minuuttia.

2. Pane kyljykset hyvin kuumalle parilalle tai paistinpannuun. Yritä saada molemmat puolet kauniin raidallisiksi ja kullanruskeiksi, mutta varo polttamasta kyljyksiä. Jos ne alkavat saada liikaa väriä, alenna lämpöä. Keskilämmöllä kyljykset kypsyvät noin 8 minuutissa. Porsaanlihaa ei pidä ylikypsentää, sillä silloin se vain kuivuu liikaa. Anna kyljysten levätä muutaman minuutin ajan ja lusikoi sen jälkeen pinnalle hieman pestoa.

3. Tarjoa kyljykset sekasalaatin ja puserretun perunan tai uuniperunoiden kanssa. Sivele perunat oliiviöljyllä, kieritä ne merisuolassa ja paista uunissa kypsiksi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. teptee June 5, 2006 / 7:27 pm

    Uups, väärään merkintään osui sanomiseni. Vaikkei ole edes hämäävä paikka kommenteille. Voi minua.

  2. cele June 5, 2006 / 8:00 pm

    Saat anteeksi. Tämän kerran. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *