Härkää punaviinissä

kasvikset2.jpg

Ostin jokin aika sitten keittokirjan, jota minun ei pitänyt ikinä ostaa, koska se vaikutti tylsältä kaupassa selaillessani. Sitten kuitenkin törmäsin siihen niin houkuttelevaan hintaan, että oli pakko sortua. Olihan kuitenkin kyse suosikkiruokamaamme resepteistä. Tämä resepti on siis Maailman ruokia – Italia -kirjasta.

raaka.jpg

Härkää punaviinissä

1 1/4 kg paistilihaa
suolaa ja pippuria
3 rkl oliiviöljyä
1 pilkottu punasipuli
1 hienoksi pilkottu valkosipulinkynsi
2 viipaloitua porkkanaa
2 viipaloitua sellerinvartta
3 dl punaviiniä
200 g pilkottuja säilöttyjä tomaatteja
1 rkl tuoretta pilkottua oreganoa
1 rkl tuoretta pilkottua persiljaa
1 laakerinlehti

1. Mausta liha kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Kuumenna oliiviöljy suuressa uunipadassa. Lisää liha ja kypsennä keskilämmöllä säännöllisesti käännellen, kunnes se on ruskistunut joka puolelta. Nosta liha padasta kahdella haarukalla.

2. Vähennä lämpöä, lisää sipuli, valkosipuli, porkkana ja selleri ja keitä ajoittain sekoittaen 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Kaada sekaan viini ja lisää tomaatit, oregano, persilja ja laakerinlehti. Sekoita ainekset hyvin ja kiehauta.

3. Pane liha takaisin pataan ja lusikoi kasvisseos sen päälle. Kypsennä kannen alla esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa 3 – 3 1/4 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Nostele kasviksia välillä lihan päälle.

4. Laita liha leikkuulaudalle ja peitä se foliolla. Siirrä pata kuumalle levylle ja kiehauta paistosliemi. Keitä liemi puoliksi kokoon.

5. Viipaloi liha ja laita viipaleet lämmitetylle vadille. Siivilöi paistosliemi lihan päälle ja tarjoile heti.

kastike1.jpg

Tällaisten lihakimpaleiden paistaminen sinällään on hullua puuhaa näin pienessä taloudessa, kun sitä sitten riittää useaksi päiväksi, vaikka kuinka yrittäisi tunkea leivän päälle ja vaikka mihin. Toisaalta pienempiäkään klönttejä ei oikein kannata paistaa, kun tulee kuivaa ja pahaa. Eikä semmoisia pienempiä paloja oikein kaupoissa tahdo edes ollakaan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *