Kauppareissulla Vanhasen kanssa

Jos nyt joku elää puskassa, eikä ole kuullut, niin Matti Vanhanen kävi lähikaupassaan pari päivää sitten, huomasi, ettei siellä ollut hänelle korvaamatonta Valion maitoa tarjolla, kimpaantui ja päätti vaihtaa kauppaa 25 vuoden asioimisen jälkeen. Todennäköisesti kyse on jonkinlaisesta Keskusta/MTK/Valio epäpyhästä salaliitosta, mutta jos unohdetaan hetki reaalimaailma ja oletetaan, että Matille nyt vain on niin tärkeää saada juuri oikein valmistajan maitoa, että on valmis vaihtamaan rakkaan lähikauppansa toiseen 25 vuoden asiakassuhteen jälkeen, mitä tästä voimme päätellä?

Jos kaikki olisivat yhtä vaativia asiakkaita kuin Vanhanen, olisivat kauppojemme valikoimat ihan toisella tasolla!

Jos nyt unohdetaan sellaiset perusbrändit kuin Vaasan ruisleipä ja Coca cola, jotka löytyvät jokaisen pienenkin kaupan valikoimista (ehkä Matin Valio-maito kuului tähän kategoriaan?) ja sellaiset pikkuseikat kuin kunnon lihatiski, niin omaa kaupanvalintaani ohjaavat mm. seuraavien tuotteiden saatavuus: Arlan raejuustot, Barillan pastat, Ben & Jerryn jätskit, Brunnebyn mehut ja Muttin tomaattimurskat. Sattumalta lähikaupoistamme K-kauppa voittaa tämän vertailun 4-1. Vain tomaattimurskaa ei K-kaupasta saa. Liekö siis ihme, että kauppareissumme suuntautuvat K-kaupan puolelle ja S-marketista haemme vain puolen tusinaa tomaattimurskapurkkia aika ajoin..

Millä perusteella sinä valitset lähikauppasi?

(Ainiin! K-marketin puolella on muuten vain Valion perusmaitoja. Mitähän Matti tähän tuumaisi?)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

4 Responses

 1. Liina March 9, 2010 / 7:55 am

  minun kauppareittini on mallia “path of least resistance”. eli kauppa, josta saan mahdollisimman pitkälle kaiken.

  käytännössä tämä tarkoittaa jotain elinpiiriini osuvista isommista k-kaupoista; s-kaupoista puuttuu aina tärkein ostoslistani elementti (oli se mikä tahansa.)

 2. cele March 9, 2010 / 8:57 am

  Mulla oli samanlaisia kokemuksia aikanaan Kannelmäen prisman kanssa. Aina se ruuan kannalta olennaisin elementti oli loppu. 🙂

 3. Pia March 9, 2010 / 11:02 am

  Mahdollisimman laaja rehu- ja hedelmävalikoima on ihan ehdoton….vastapainona tälle terveellisyydelle toki nuo Ben&Jerry jädet<3 😀

 4. Veera March 14, 2010 / 6:55 pm

  Mun huudeilla on onneksi Hakaniemen halli, jossa on helppo tukea kaikenlaista pienimuotoista yritystoimitaa, vähintään nyt sitä kauppiasta. Isot kaupat tökkii, mutta pakko niihinkin on mennä. Hakaniemen on vallannut S-marketit, enkä mä pysty varmaan ikinä eläessäin käsittämään, että miten niin moniin neliöihin on saatu mahtumaan niin huono valikoima kaikkea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *