Pasta carbonara, toinen yritys

Kävijätilastoja katsellessa minua alkaa aina harmittaa. Huomattava osa tämän blogin vierailijoista päätyy blogiin hakemalla pasta carbonaraa, ja päätyy ikivanhaan postaukseeni carbonarasta reseptillä, joka ei mielestäni edes ole kovin kummoinen.

Tätä puutetta on pitänyt jo pitempään korjata, mutta ongelma on ollut juuri se, minkä vanhassakin postauksessa mainitsin: olen kokeillut monia reseptejä, mutten ole yhteenkään niistä täysin tyytyväinen. Roomassa sain pari vuotta sitten vallan mainiota ja erittäin yksinkertaista carbonaraa, mutta tämän toistaminen kotioloissa ei ole aivan vieläkään onnistunut. Olenkin päätynyt siihen, että ongelma löytyy ennemminkin hellan edestä kuin kokeilluista resepteistä.

Tähän ongelmaan on auttanut, vähitellen kehittyneen pastankeittotaidon ohella, Aglio & Olio -kirjan carbonara-resepti, jossa käytetään vähemmän nestettä kuin monissa muissa kokeilemissani resepteissä. Tämän ansiosta pastasta ei tule sellaista kermavelliä kuin minulle tuppaa helposti käymään. Eli jos sinullakin on ongelmia carbonaran kanssa, suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä..

carbonara

Spaghetti alla carbonara

sipulia
2-3 siivua pekonia per lärvi
1 kananmuna per lärvi
ranskankermaa
parmesaania
pippuria

1. Pilko ja kuullota sipuli, lisää pilkottu pekoni ja paista 10 minuuttia.

2. Sekoita eri kulhossa kananmunat, tilkka ranskankermaa ja runsaasti parmesaania.

3. Sekoita pasta pekonin ja sipulin kanssa. Lisää kananmuna-kermaseos. Lämmitä nopeasti mutta ole tarkkana, ettei muna ala hyytyä. Mausta pippurilla. Tärkeää on se, että kermaa on vain vähän. Ruoka ei saa olla kermaista.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

4 Responses

 1. Anna February 14, 2010 / 2:10 pm

  Hahaa! Ongelma taisi korjautua tällä uudemmalla postauksella; tulin juuripa googlen kautta ja hakusanana “pasta carbonara”, ohje menee heti kokeiluun, sen verran hyvää olen kyseisestä opuksesta kuullut 🙂

  Voisinpa samaten vilkaista koko blogiasikin, (itselleni) uudet ruokablogit ovat aina tervetulleita!

 2. cele February 19, 2010 / 3:07 pm

  Aglio & Olio on kyllä mainio kirja. Sopii erityisesti niihin hetkiin kun ei jaksa nähdä vaivaa vaan haluaa vaan saada nopeasti hyvää. 🙂

 3. Piparipulla February 12, 2012 / 6:42 pm

  Moi!
  Italiassa syödään usein pasta carbonara! Se on herkullista 🙂
  Itse en käytä kermaa valmistukseen ja käytän valkosipulia sipulin tilalle. Ja ripottelen parmesaanijuustolla vain kun pasta on lautesella 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *