Kana-paprikakeitto

paahdos.jpg

Olen pitkään ajatellut alkaa tehdä keittoja pakastimeen työsyömingeiksi. Jos vaikka se marraskuussa alkanut laihdutuskuuri vihdoin alkaisi ihan oikeastikin. Eilen sitten tällainen resepti pamahti silmille ja sitähän piti tietenkin kokeilla. Tällaiset keitot varmaan pitäisi oikeasti syödä heti kuumana, mutta hyvin tuo maistui tänään lämmitettynäkin. Reseptin alkulähde on jälleen Trattoria-kirja.

Kana-paprikakeitto

12 punaista paprikaa
10 broilerin reisipalaa
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 kuorittu ja silputtu sipuli
2 kuorittua ja murskattua valkosipulinkynttä
1 ½ l lämmintä kanalientä
kourallinen tuoretta revittyä basilikaa
kourallinen tuoretta minttua karkeana silppuna
2 rkl tuoretta meiramia
huippulaatuista oliiviöljyä

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paahda paprikoita 25 minuuttia ja jäähdytä. Kaavi siemenet pois ja leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi.

2. Kypsennä samalla broilerin reisipalat. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja paahda uunissa paprikoiden kanssa 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kokonaan kypsyneet. Jäähdytä. Poista nahka ja luut ja hienonna liha.

3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää sipulisilppu ja kuullota kullankeltaiseksi. Lisää paprikasuikaleet ja valkosipuli.

4. Lisää kanaliemi, hienonnettu liha ja yrtit. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria ja hauduta keittoa 5 minuuttia. Annostele keitto lämmitetyille lautasille ja pirskottele pinnalle hyvää oliiviöljyä.

keitto.jpg

Minähän en ihan 12 paprikaa tuohon laittanut, kolme on lähempänä oikeaa määrää, samoin kuin broilerien määrässä. Muiden aineiden määrät pidin suunnilleen alkuperäisenä, mitä nyt basilikaa taisin heittää parikin kourallista. Nyt on muutenkin aika surkea paprika-aika. Ne ovat kalliita ja kärsineen näköisiä jo kaupassa. Ohje oli myös hieman epätarkka broilerin kypsentämisen osalta. Pyöräytin broilerit pannun kautta uuniin paprikoiden kanssa, ihan varmuuden vuoksi. Ei paisto maullekaan varmaan ikinä pahaa tee.

liemi.jpg

Sitten kun jäi pöydälle kynimisen jäljiltä kasa broilerinjätöksiä, päätin tarttua Jamienkin hehkuttamaan helpon kanaliemen tekemiseen. Katselin vähän muutamaakin reseptiä, mutta liemi syntyi lähinnä jääkaapin vihannesosaston ehdoilla. Kattilaan lensi litran verran vettä, kolmen koipireiden jätökset, sipuli, porkkana ja sellerinvarsi palasina. Mausteosastoa edusti tuosta keitosta ylijääneet tuoreet yrtit ja lisäksi hieman rosmariinia ja taisi sinne jokunen mustapippurikin eksyä. Sitä sitten keiteltiin tunnin verran ja siivilöitiin lopputuote ja pantiin pakastimeen odottamaan käyttöä. Aika helppoahan se oli, Jamien hehkuttamasta fantastisuudesta kerron sitten vasta soveltamisen jälkeen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *