Salamahaaste räjähtää!

Raflaava aloitus salamahaasteen toiselle kierrokselle. Tämän kierroksen yleisenä viitekehyksenä on terveys. On nimittäin eräs ravintoaine, jonka saaminen tuntuu olevan hankalaa, vaikka sitä on keittiössäkin ylenmäärin. Sitä ei oikein voi raakana nassuun vetää ja Finelistä nyysitty lista tätä raaka-ainetta eniten sisältävistä elintarvikkeista on suunnilleen tällainen: maksa, maksa, veri, maksa, merilevä, maksa, veri, veri, veri, munuaiset…

Sorsakeittiön toinen osapuoli on kyllä silloin tällöin (=harvoin) paistanut maksapihviä eikä kokemus ei ole ollut aivan kamala. Mutta maksan, veren, merilevän, munuaisten tms. kauppaaminen keittiömme toiselle osapuolelle onkin sitten astetta haastavampi tehtävä. Sopivan haastava siis salamahaasteen toiselle kierrokselle.

Salamahaaste

Haastettu: Polkkapossu

Haastaja: Sorsanpaistaja

Deadline: 18.2.2008

Valmista mikä tahansa ruoka tai ateriakokonaisuus, jota voi kuvailla sanalla rautapommi.

Ilmoita haastajalle, kun olet valmistanut ruoan. Haastajana sitoudun kokeilemaan reseptiä ja arvioimaan lopputulosta julkisesti. Tällä kierroksella arviointiin sisältyy subjektiivisen arvioinnin lisäksi objektiivinen arvio ruuan sisältämästä rautamäärästä. Reseptiin saa vapaasti poimia aineksia ja ideoita muualta, mutta laina-ajatuksista tulee raportoida hyvän tavan mukaisesti. Täysin omiaankin on suotavaa pistää. Outokin saa olla. Pääasia on pitää hauskaa!

Kun haastaja on suoriutunut tehtävästään, on hänellä oikeus ja kunnia laittaa Salamahaaste eteenpäin haluamalleen blogikokille. Ennen haastamista haastaja tarkistaa, että bloggaajalla on aikaa toteuttaa haaste viikon sisällä.

Tarkoitus on, että haastaja valikoi sellaiset ruoka-aineet, joista todella haluaisi jonkinlaisen purtavan tai joita haluaisi oppia käyttämään. Haastajan tulee perehtyä haastamaansa blogiin riittävästi, jottei valikoi lihaa kasvissyöjälle tai viljaa keliaakikolle. Jos raaka-aineet ovat kuitenkin sopimattomia haastetulle, haastaja voi vaihtaa tuotteet.

Haasteen ei tarvitse toteutua armottomasti vuoden jokaisena viikkona välittömästi edellisen haasteen perään, vaan välissä voi olla ainakin päiviä. Lisäksi esimerkiksi kesällä haastepallo voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa, toivottavasti ei kuitenkaan kokonaan.

Osallistujilta edellytetään korkeaa moraalia ja eettistä toimintaa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. Ylimuuli Mukkelis February 11, 2008 / 4:47 pm

    Mainio aihe ja hyvin valitsit uhrisi, sille kelpaaki olla jotain vaativaa. 🙂

  2. polkkapossu February 11, 2008 / 7:13 pm

    Roger that.

    Aihe muhii jo, deadlineen pyritään. Siistiä C:=) Odotettavissa siis ainakin maksaa, kun sitä niin kovasti toivottiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *