Kuukauden ruokahaaste, summattuna

Edellisen postauksen kommenttien perusteella ja itsevaltaisen harkinnan perusteella konsepti on nyt kehittynyt tällaiseksi:

Ruokatorstai muuttui kuukauden ruokahaasteeksi. Aiheena voi edelleen olla joko jonkinlainen määrittely käytettävästä ruoka-aineesta/aineista tai jokin muu kuvaus ruokalajin, kulttuurin tai muun adjektiivin muodossa. Aikataulu on kuukausittainen: kuukauden alussa ilmoitetaan tämän kuukauden aihe ja loppupuolella (ehkä noin viikkoa ennen kuunvaihdetta) tehdyt ruokalajit kootaan yhteen, keskustellaan ja äänestetään paras ruoka. Edellisen kuukauden voittaja järjestää seuraavan kuukauden haasteen, eli päättää tehtävänannon, tarkan aikataulun, hänelle ilmoitetaan tehdyistä haasteruuista samoin kuin yhteenkokous ja äänestys käydään kyseisessä blogissa.

Sikäli, että kenelläkään ei ole enää muutosehdotuksia konseptiin, käynnistän itsevaltaisesti ensimmäisen haasteen helmikuun alussa. Aihevaihtoehtoja saa ehdottaa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

5 Responses

 1. TiV January 22, 2007 / 12:26 pm

  Ehdotus nro 1: pavut/herneet/linssit. Liian harvoin tulee laitettua, mutta nythän tässä olisi aikaa “talvisydännä” liotella.

 2. cele January 22, 2007 / 11:33 pm

  Varteenotettava ehdotus. Viikon verran tässä ehtii vielä kypsytellä ideoita.

 3. Välispiikki January 22, 2007 / 11:54 pm

  Hyvä että homma etenee! Olisiko ideaa näin pimeänä vuodenaikana ottaa teemaksi joku pirtsakka väri, esim. keltainen?

 4. rosmariini January 27, 2007 / 3:02 pm

  Minä täällä taas, moi.

  Tuon äänestyksenhän voisi laatia semmoiseksi, että ainoastaan äänestyksen hallinnoija näkee kokonaistuloksen (jotain valmiita äänestysplanketteja löytynee netistä?) ja ilmoittaa sitten ainoastaan voittajan suurelle yleisölle. Sillä keinoin kaikki muut voivat kuvitella olleensa hyviä kakkosia. 😉

  Ja ilmeisesti muutkin bloggaajat voivat halutessaan osallistua, eli kyseessä ei kai ole välttämättä pakko olla puhdasverinen ruokablogi? (Vaikka tämä haaste on kyllä sen verran hauska idea, että siinähän olisi jo monelle blogittomallekin kosolti syytä oman ruokablogin perustamiseen.)

 5. cele January 27, 2007 / 3:52 pm

  Käytännössä varmaan pitää tehdä äänestys sähköpostitse. Muuten on käytännössä mahdotonta valvoa, ettei joku äänestä kymmenesti. Eikä osallistujia mielestäin kannata rajata erityisesti ruokablogeihin. Osallistuuhan kuvatorstaihinkin kaikenlaisia blogeja. Hyvä vain, jos saadaan vallattua ruualle vähän isompi nurkka blogosfääristä. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *